Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

F.Bahçe'nin süper genci: Salih Uçan

Geçen akşamki Pendikspor maçını, futbol zevki için değil, sadece Fenerbahçe'nin 6 Ocak 1994 doğumlu genç orta saha oyuncusu Salih Uçan için izledim.
Çünkü Bucaspor'dan transfer edilen Salih, A Takım'a şanssız bir başlangıç yapmış... İlk kez sahaya çıktığı ve F.Bahçe'nin 3-1 yenildiği Antalyaspor maçının son dakikalarında yaptığı hatayla üçüncü golün yenmesine yol açmıştı.
Ancak o maçta benim gözüm Salih'i tutmuştu. Bu gençte ışık olabilirdi. Pendikspor karşılaşmasında o ışığı gördük:
Uzun bacaklarını çok iyi kullanıyor. Çok top kaptı, pek az kaptırdı. F.Bahçe'nin 1970'lerdeki defans oyuncusu Alpaslan'ı (Eratlı) hatırlatıyor. Hücumu engellemek için yerleri süpürmüyor... Bacağını uzatıp topu çalıveriyor.
Pas atış tarzı şahane: Yerden ve dümdüz. Hem de 30 metre öteye!
Hücum esnasında hep boş alanlara kaçıyor. Genellikle doğru yerlerde pozisyon alıyor.
Tabii eksikleri var: Öncelikle tecrübe kazanması şart... Ayrıca vücudu zayıf sayılır (182 cm, 65 kilo). Biraz daha oturaklı hale gelse iyi olur...
Hocasının sözünü dinler, sürekli çalışır, gece hayatına dalmaz ve de yakında yağmaya başlayacak övgüler karşısında pupası kalkmazsa, hem F.Bahçe, hem de Milli Takım çok iyi bir oyuncu kazanacak.
Not: Bazı futbol yorumcuları çok acayip! İlk kez "birlikte" resmi bir maça çıkmış 11 futbolcudan "normal takım" performansı bekliyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA