Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Üç çocuk şart ama...

Bazı siyasi yorumcular... Çoğunluğu oluşturan muhafazakâr kitlelerin, Başbakan Erdoğan'ın her dediğini sorgusuz sualsiz kabul ettiğini sanıyor... Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı nüfus verileri ise bunun ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.
Olayı biliyorsunuz... Şu sıralar 76 milyon olan nüfusumuz, 95 ile 100 milyon arasındaki bir sayıya kadar yükselecek... Önce bir süre orada kalacak... Sonra da düşmeye başlayacak...
Nüfusun yaşlanması ve gerilemesi hiç iyi değil. Türkiye'nin geleceğini düşünenler, haklı olarak endişe içinde.
İşte bu yüzden Başbakan Erdoğan, yıllardır meydanlarda, nikâhlarda "en az üç çocuk yapın" deyip duruyor.
Peki sonuç? Hiç... TÜİK'in verilerine göre 2001'de 2.37 olan doğum hızı, 2013'te 2.07'ye düşmüş durumda.
Bunun anlamı şu: İnsanlar, siyasetçilerin kendilerine söylediğine göre değil... Yaşam koşullarına göre hareket ediyor.
Başbakan Erdoğan yaşam koşullarına uygun şeyler söyleyip yaptığında, muhafazakâr kitleler oylarını ona veriyor... Ama iş, çocuk bakmak gibi, günümüzde gayet maliyetli olan bir olaya geldiğinde... Aynı kitleler "ı-ıh" diyor!
İnsanlar eğitimsiz olabilir ama kimse aptal değil. Herkes kendi şartlarını biliyor. Fiyatların düşük olduğu kırsal ortamda 4-5 çocuk yapanlar, kentte ikiden fazlasını kaldıramıyor.
Yüksek desteğe sahip AK Parti'nin, bu önemli soruna "söze değil maddiyata dayanan" bir çözüm üretmesi gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA