Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hamaset yılı

"Vatan, Millet" hamasetinin tavan yaptığı bir yıl olacak 2015... Bunu söylerken genel seçimleri kastetmiyorum. Milliyetçiliğin her seçimde tepe tepe kullanılmasına alıştık artık.
2015, Ermeni meselesinin 100'üncü yılı aynı zamanda. Bilhassa Ermeni diasporası, 24 Nisan günü yaklaştıkça "Türkler bize soykırımı uyguladı" diye bastıracak... Ankara da buna karşı savunmasını, "Biz yapmadık onlar yaptı..." veya "Karşılıklı oldu..." veya "Savaşta arkamızdan vurdular, biz de göç ettirdik; soykırım yapmadık..." üzerine kuracak.
Yakın tarihlere kadar İsrail ve ABD'deki Yahudi lobisi, bu konuda Türkiye'nin yanında yer alıyordu. Çünkü kendilerine uygulanan soykırıma karşı bir "rakip" çıkmasını, böylece olayın "sulanmasını" istemiyorlar.
Ancak ilişkiler eskisi gibi değil. Hem ABD, hem de İsrail, Türkiye'nin izlediği çizgiden hoşnutsuz... Ankara'yı zorda bırakmak için, Ermeni tezlerine ve protestolarına yakın duracaklardır.
Ortadoğu ve Ukrayna sorunları devam ettiği sürece, Türkiye'nin çok hassas olduğu "soykırım" kavramını Başkan Obama kullanmayacaktır ama elinde sürüyle başka araç var...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA