Ersoy Dede

Ersoy Dede

08 Ocak 2018, Pazartesi

Kullanışlı bir hain

Türk görünümlü Alman yönetmen Fatih Akın'a, Oscar'ın habercisi olarak kabul edilen 'Altın Küre' ödülü verilmesi sizi şaşırttı mı?. Beni şaşırtmadı. Ayrıca bu şartlarda yarın Oscar da alsa şaşırmam. Çünkü adam oyunu kuralına göre oynuyor. Bakın "The Cut", (Kesik) filmiyle Türkiye karşıtı koalisyona avansı veren Fatih Akın, "Smash The Daesh" filminin afişini paylaşarak, 'yarısı şimdi yarısı da iş bittikten sonra' demişti hatırlayacaksınız.. Demek ki her şey bir sistem dahilinde işliyor..

"The Cut" filmiyle Türklerin Osmanlı Ermenilerini nasıl dilim dilim doğradığı, acımasızca yersiz-yurtsuz bıraktığı palavrasını beyaz perdeye taşımıştı.. Bir post modern Geceyarısı Ekspresi lezzetindeki filmiyle, nasıl kullanışlı bir hain olduğunu ispat etmişti.. Yaz ortalarında da instagram hesabından kadın bir teröristin resminin olduğu ve altında, "DAEŞ'i ez. YPG ve YPJ'li özgürlük savaşçılarını destekle. Rojava'daki demokratik devrimi savun" yazan bir posterin fotoğrafını paylaştı. Dedi ki yani, 'geliyorum, görün beni'… Ve de gördüler ..
**
Hatırlasanıza, Orhan Pamuk, İsviçre'de yayınlanan Tagesanzeiger gazetesinin Das Magazin isimli kültür ekine konuşmuş ve ".. 30 bin Kürt'ü ve bir milyon Ermeni'yi öldürdük, Türkiye'de hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. Ben ediyorum.." demişti.. Sonra 'Nobel edebiyat ödülünü alan ilk Türk' olarak geçmişti kayıtlara.. Şimdi de Fatih Akın.. The Cut ile nasıl soykırım yaptığımız yalanını tahkim ederken, Smash The Daesh ile de, PKK'nın bir terör örgütü değil özgürlük için savaş veren kahramanlar olduğu alçaklığını beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.. Bu kendi kültürüne yabancı, kendi özüne düşman, kendi insanını her fırsatta aşağılayan, dahası tarihine iftiralar yükleyen bir adamın kaldırdığı ödülle falan kimse kusura bakmasın da gurur duyamıyorum. Böyle saya söve ödüller toplamaya devam etsin. Lafımız yok. Ama unutmasın ki, o da günün birinde, tıpkı Cem Özdemir gibi, sadece adı bize benzeyen bir düşman olarak dışlanıp kalacak. Cem Özdemir de vaktiyle Alman siyasetindeki başarılarıyla bizi gururlandıran bir Türk evlâdıydı.. Fakat kendine bambaşka bir yol çizdi.. Fatih Akın da onun yolunda izinde ilerliyor.. Yolu açık olsun..

SON DAKİKA