Ersoy Dede

Ersoy Dede

17 Ağustos 2018, Cuma

Berat Albayrak Gerçeği

Bu son yaşadığımız finansal saldırı kuşkusuz sistematik diz çöktürme operasyonları zincirinin bir halkasıydı.. Üzerine çok konuştuk, konuşmaya da devam ederiz.. Ancak bu terör saldırısının bir de görünmeyen hedefi vardı ki, o çok daha önemli.. Daha Hazine ve Maliye Bakanı olarak ismi açıklandığı anda Berat Albayrak'ı o koltuktan indirmek için güç birliği yaptı bir takım çevreler.. Tasmaları ABD'nin elinde olan FETÖ unsurlarını zaten biliyoruz.. Fakat ona sözde AK Partili bazı isimler de örtülü destek verdiler.. Açıktan Berat Bey'in ne kadar isabetli bir görevlendirme olduğunu söylerken kapalı kapılar arkasında başka filmler çevirdiler.. Sahte isimlerle Twitter'dan "Yetiş Ya Ali" mesajları yazıp, Ali Babacan- Mehmet Şimşek güzellemeleriyle Berat Albayrak'ı yıpratmaya çalıştılar.. **

Küresel finansal sistem, enerji bakanlığı döneminde az mı uğraştı Berat Albayrak ile. Düzmece mailler iftiralarla itibarsızlaştırma operasyonlarını görmedik mi!.. Peki sonunda ne oldu? Bakanlığı dönemi enerjide güçlü işbirliklerinin geliştiği, Türkiye'nin gücünün arttığı, devrimsel hamlelerin yapıldığı bir dönem olarak Berat Albayrak adı, altın harflerle yazıldı..

**

Gelelim bugüne.. Bu saldırılarla ; ".. Ülke batsın yeter ki Erdoğan gitsin.." diyen hain şebekesinin nasıl zil takıp oynadığını gördünüz.. işte bu ihanet şebekesi bu krizin Berat Albayrak'ı da götüreceğine o kadar inandı ki, sormayın.. Şimdi sonuca bakıyoruz.. Göreve gelir gelmez kucağında böyle ağır bir sorunu bulan Bakan, stratejik hamlelerle ülkeyi güvenli limana yanaştırmayı başardı.. Öyle ki, ".. beceremiyor, gitsin.." tezviratının aksine attığı ustaca adımlarla böylesi büyük bir saldırı karşısında muhteşem bir sınav verdi.. 'Güç kaybediyor' diyenlerin aksine gücünü tahkim etti.. Artık bir Berat Albayrak gerçeği ile karşı karşıyayız.. Alışsanız iyi olur..

BERAT ALBAYRAK OLMASAYDI BU KRİZİ KOLAY ATLATAMAYABİLİRDİK!

Yazımı da bir alıntı ile bitireyim isterseniz. Habertürk'ün Washington temsilcisi Serdar Turgut bugün yazmış. "Ali Babacan ve Mehmet Şimşek olsaydı bu krizi yaşamazdık" tezviratını yapanları açığa düşüren bir yazı. En dikkat çekici bölümünü paylaşıyorum:

"Bu kriz patladığında Başkan Erdoğan'ın nasıl da sağlam duracağına, soğukkanlı liderlik göstereceğine hiç şüphem yoktu. Çünkü bunu daha önce defalarca gördük aşırı baskı altında nasıl özgüvenle liderik yaptığına bir çok defa şahit olduk. Ben daha çok konuyla direkt sorumlu olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tavrının nasıl olacağını merak ediyordum. O da aynı Başkan Erdoğan gibi sağlam durdu. Soğukkanlı ve zamanlaması iyi yapılmış doğru hamleleri yaptı ve mükemmel bir ekonomi liderliği portresi ortaya koydu. Başkan Erdoğan'dan çok şey öğrendiğine eminim ama iyi öğrenebilmek de bir yetenek işidir.

Sonuç itibariyle ABD ile ilişkimizin durumu nedeniyle bu krizin bir şekilde patlaması kaçınılmazdı. Şanslıyız ki patladığı anda Başkan Erdoğan ile Bakan Albayrak işin başındaydılar. Onlar olmasaydı işler kolaylıkla kontrolden çıkabilirdi.

Türkiye krizlerini yönetebileceğini gösterdiğine göre şimdi yapısal sorunları çözmeye girişmek zamanı geldi ki onun üzerinde de çalıştıklarını zaten biliyoruz."

SON DAKİKA