MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

12 Şubat 2018, Pazartesi

Önce vatan!

Türkiye, varoluş kavgası, beka savaşı veriyor. Toplumun yüzde doksanı "beka" meselesinin ne demek olduğunun farkında. Millet olarak, sınırımızda 100 yıl sonra yeniden kurgulanmak istenen senaryoların vatan-millet meselesi olduğunu biliyoruz.



Zeytin Dalı Harekâtı ile Türkiye işte bu kuşatmayı yarmaya çalışıyor. Dolayısıyla bugünler, ne analiz ne de kavga günleri. Sadece dua ve birlik zamanı...



***

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de bölücü terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda şehit olan aslanlarımızın medyaya yansıyan vasiyetleri gözlerimizde yaş bırakmadı.



Şehitlerimizin vasiyetini okudukça ciğerlerimiz sızlıyor. Afrin'de şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın vasiyetinde şöyle yazdı:

"Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur'a (eşi) söyleyin üzülmesinler kesinlikle, hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir. Üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da, Beyza da haklarını helal etsin üzülmesinler. Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız İnşallah. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10'unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin."

(Vasiyetteki 'Zehra Teyze'nin de mazlumlara yardım eden biri olduğu belirtiliyor.)



***

Yine Afrin şehidimiz Sergen Pamukçu da şehadetinden 4 gün önce kardeşine vasiyetini yazmış. Şöyle diyor:



"Ağabey, olur da şehadet nasip olursa diye bildiriyorum. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize yüklü miktarda tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı hacca gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen helali hoş olsun..."



***

Biz rahat rahat yaşayalım diye şehit olan ana kuzularının; hakkınızı ödeyemeyiz. Allah onları Peygamber Efendimizkomşu eylesin.

Şehitlik "İman etmek" ile ilgili. İman etmeyenler anlayamaz bunu. "Onlar diridirler" ne demek, onu da anlayamazlar.

Vatan olmazsa; Suriye gibi oluruz,

vatan olmazsa; Arakan gibi oluruz.

Öyle bir konumumuz var ki "Önce vatan" demekten başka şansımız yok.

Yoksa vallahi yaşatmazlar bizi.

Önce Vatan!..

SON DAKİKA