MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

27 Şubat 2018, Salı

Unutmayacağız...

Milletimizin, 15 Temmuz 2016 gecesi tarihin akışını tersine çeviren destansı direnişi, bu topraklarda ipi dışarıda vesayet güçlerinin yüz yıllık saltanatına son verdi. Halkın, çıplak elleriyle tankların namlulularını hainlerin böğrüne çevirmesi, ilk defa bir darbeyi boğması, düğüm gibi darbe hayali kuranların kursağına oturdu.

Tarih artık geriye akmayacak, millete düşman ve dış odakların maşası örgütler, tanklara atlayıp darbe yapamayacaktır. 15 Temmuz'da milletimizin gösterdiği şanlı ve destansı direnişi, 'alaya' almaya kalkan, 'destanmış' diyerek burun kıvıran, 'tiyatro-kurgu' diyenlerin hepsinin asıl üzüntüsü, darbenin başarılı olamamasıdır. Ve milletimiz bunun böyle olduğunu çok çok iyi biliyor.

***

Daha üzerinden 2 yıl geçmeyen FETÖ'nün hain darbe girişimini sulandırmaya kalkanlar, 28 Şubat darbesinden sonra da o insanlık dışı süreci 'alaya' almaya kalkmış, 'Darbe filan değildi' demiş, 'başörtüsü ile okumak ısrarı askeri kışkırttı' iftirasını atmıştı.

15 Temmuz'daki direnişimizi nasıl 'destan değildi' diyerek unutturmaya çalışıyorlarsa, 28 Şubat'taki antidemokratik zulmü de unutturmaya çalışıyorlar.
Bu sözde muhalif tiplere göre, 28 Şubat'ta da 'hiçbir şey olmadı', 15 Temmuz ise zaten 'kurgusal' idi. Onlara göre, toplumsal travma ve kırılmalar oluşturan bu hain girişimler unutulmalıdır(!)

***

Bundan 21 yıl önce 28 Şubat'ta da 15 Temmuz darbe girişiminin 'post modernini' gerçekleştirmişlerdi. Darbeci askeri, vesayetçi medyası ve işadamları, işçi ve işveren sendikaları ile milletin başörtülü ve İHL'li çocuklarına savaş açanlar, "28 Şubat bin yıl sürecek" diyenler, bugün milletle alay edercesine "O dönemde hiçbir şey olmadı ki", "Unutun artık bu mağduriyet edebiyatını" diyor.

On binlerce genç kız, okulunu bırakmak zorunda kalmasını mı unutacak? Durumu el verenler, yaban ellerde 'sürgün' tahsillerini mi unutacak? İHL mezunu diye üniversitelere alınmayan gençler mi unutacak? Dönemin Başbakan'ı Erbakan'a, MGK'ya girerken omuz atılmasını mı, hükümetin elinden alınıp 3. partiye verilmesini mi unutacağız?Bankaların içinin boşaltılarak halkın 300 milyar dolarının çalınmasını mı unutacağız? Başörtülü şehit anasının kışlaya alınmamasını mı unutacağız?

Ne alçak 28 Şubat'ı ne de hain 15 Temmuz'u unutacağız!
Milletin destansı direnişini sürekli, hainlerin, zalimlerin suratına haykıracağız!

SON DAKİKA