Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

20 Kasım 2017, Pazartesi

Müttefik mi düşman mı?

NATO Norveç'teki tatbikatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atatürk'ün resimlerinin "düşman hedef" olarak gösterildiği skandalla gündemde.

Düne kadar müttefik olup, Türkiye'ye sürekli saldıran NATO belli ki artık ittifakı bırakmış, düşmanlığa geçmiş. O skandalın tercümesi böyle okunuyor.

Aslında NATO'nun Türkiye için düşman mı müttefik mi olduğunu anlamak için ittifakken Türkiye'ye neler yaptığına bakmakta fayda var.

Tek tek 12 Eylül, 15 Temmuz diye saymamıza gerek yok. NATO'nun darbe sabıkası bir hayli kabarıktır. 15 Temmuz'da da işin içinde oldukları ortaya çıkmıştır. Neticede üniformalı FETÖ teröristlerinin kaçtığı yer NATO'nun kucağı olmuştur.

2010'dan bugüne baktığımızda NATO'nun, Türkiye'ye karşı hep ikili oynadığını görüyoruz.
Arap Baharı sürecinde İran ve Rusya'yı sürekli Türkiye'ye karşı kışkırttı.

Mesela Rus uçağını vurmadan önce "vurun arkanızdayız" diyen NATO, FETÖ operasyonuyla 24 Kasım'da Rus jetinin düşürülmesinden sonra Türkiye'yi, Rusya'ya karşı yalnız bıraktı.

15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce Varşova'da NATO zirvesi vardı. Alınan kararlar dikkat çekiciydi, görünen hedef Rusya'ydı ancak Türkiye ile Rusya'nın arasının yeniden düzeldiği sıcak dönemde gölge hedef de Türkiye'ydi.

Tıpkı İran'la aramızın en iyi olduğu 2010 yılında Portekiz'in başkenti Lizbon'daki NATO zirvesinde alınan İran'a karşı füze savunma sistemlerinin Kürecik'e konuşlandırılması kararı gibi.

İran'a batı ile müzakerelerde kefil olduğumuz bir dönemde NATO'nun radar dayatmasıyla İran'ı bir anda karşımızda bulmuştuk.

NATO, Rusya'dan S400 hava savunma sistemi satın alıyoruz diye tepkili.
Peki o zaman Türkiye'den patriotları çekip, Türkiye'yi olası saldırılara karşı hava savunmasız bırakan kimdi?

Suriye'de burnumuzun dibinde savaş varken, terör varken, NATO işine gelince Türkiye için "en güçlü müttefikimiz" dedi, Türkiye-Suriye sınırını "NATO sınırı" diye niteledi ama işine gelmeyince Türkiye'yi düşman belledi.

Sınırımızda terör saldırıları olurken, Türkiye-Suriye sınırı NATO sınırı falan olmadı.
Türkiye sınırını kendi başına korudu.
Aksine NATO her seferinde "müttefikim" dediği Türkiye'yi yalnız bıraktı.

Sonuçta Türkiye inat olsun diye S400 işine girmiş değil. NATO Türkiye'yi yalnız bıraktığı için Türkiye S400 alternatifini masaya koydu.
Üstelik NATO sistemlerinde kumanda NATO karargahındayken, S400 ile teknolojiye sahip olmanın ucu da açık.

NATO Genel Sekreteri hedef skandalından sonra özür diledi.
Ama mızrak artık çuvala sığmıyor.

Batı'nın NATO eliyle AB eliyle yaptıkları ortada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dünya ahmak değil" derken artık kimsenin Batı'nın bu oyunlarına, bu iki yüzlülüğüne inanmadığına, buna prim vermediğine dikkat çekiyor.

SON DAKİKA