Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Hişt hişt geliyor

Aydın Bey'in takalarına daldık, amiral gemisini unuttuk... Harikalar yaratıyor.
Muhteşem "siyasi tahliller" yayınlıyor.
Birisine göz attık: Sürprizlere gebe bir parti varmış...
Hangisi ola ki, diye baktık... DP imiş.
Daha doğrusu, DP çatısı altında birleşecek olan DP ile ANAP. Katılmayı düşünen "daha başka partiler" de varmış.
Nasıl gebeymiş, kim bırakmış, ne zaman doğum yapacak, ne doğuracak diye baktık... Onu söylemiyor.
Şu anda kongreler sürüyormuş, canlı, çekişmeli, pek çok delegenin katıldığı kongrelermiş bunlar.
Yani sürpriz yapacak da iktidara mı gelecek? Hayır, o kadarına dili varmıyor... Barajı mı aşacak? Aşamazsa madara olurum diye onu da söylemiyor, yalnızca sürprizlerden dem vuruyor. "Programa ilaveten" sürprizler.
Yani bize de "taraflı yazar" demezler mi bunlar, gel de gülme...
Partinin başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Türkiye'de ayak basmadık yer bırakmayacağız" demiş.
Cindoruk şu anda tam 76 yaşında, Aydın Doğan'ın bazı adamlarının kaşıdıkları üzere erken seçim olursa 77, zamanında seçim yapılırsa 78 yaşında sürpriz doğuracak. Ama önce ayak basacak.
Ayağı bastın mı, oradan "tulum çıkıyor" herhalde.
Altmış yaşındaydı, Tansu Çiller'e karşı genel merkezin adaylığı teklifine yanaşmadı, ya çekindi ya üşendi, kapısına kadar gelip yalvaran partilileri kovaladı, bu işi İsmet Sezgin'e bıraktı ve partinin Çiller'in eline geçmesine yol açtı, on altı sene sonra sürpriz yapacak!
O zaman Demirel'in sözünü dinlememişti, şimdi dinledi, halayık bozulduktan sonra kapıya kol demiri vurmaya çalışıyor...
Meydanlara çıkınca ortalık şenlenecekmiş, tadını insanların damağında bırakacak bir muhalefete hazırlanıyormuş... Öyle yazıyorlar. (Mehmet Ali Bayar'ın lafı hiç geçmiyor yahu, kambersiz düğün olur mu?) Aydın Doğan'ın bazı adamları zavallılığın doruklarına tırmanmaya başladılar.
Bir umut... Bir kör umut... Saadet Partisi AKP'den oy tırtıklarsa... Sarıgül asıl görevi olan "CHP'yi kırmak" yerine azıcık da iktidar partisinden oy götürürse... Eh, Hüsamettin Bey de sürpriz doğurup seçim barajına yaklaşırsa... Rahşan Hanım'ın kuracağı yeni partiyi de unutmayalım arkadaşlar.
Hani ister misiniz, patronun vergi cezasını "tahsil etmeyecek" bir koalisyon?... Vallahi ne güzel olur... Erken seçim isteriz diye bastırıp o zamana kadar da maliyeyi oyalamanın bir yolu bulunursa...
Demirel'i mi yeniden cumhurbaşkanı yapalım, yoksa Ahmet Necdet Sezer'i mi düşünelim ağabey?
Sonra da, artık 2014 mü olur 2015 mi, Recep Tayyip Erdoğan'ı muhalefete düşürecek, Yüce Divan'a gönderecek ve Ahmet Çalık'ı batıracak, SABAH gazetesine de el koyacak yeni bir hükümet... Tadından yenmez!
Aydın Bey "kafasını dinlemek üzere gittiği" İsviçre'den dönüyor, eski ekibi toplayıp yeni bir işe çıkıyor...
Bununla yaşıyorlar. Bu rüyayla.
"İşimizden olacağız" diye korkuyorlar çünkü.
Korkmasınlar... Korkmasınlar... İş garantileri var... Akıllı bir iktidar, bu kadar zavallı bir "muhalif basını" sırtında taşır!
Deniz Baykal'ı taşıdığı gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA