Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Kuaför Vili'den ayrılan manikürcü Perihan

Gazetecilik Hulki'yi kesmedi...
Oysa "Ceviz Kabuğu" meslek deyimiyle "tutmuş", başarılı bir programdı. Yayında konuşulanların "transkripsiyonuyla" oluşturulan çeşitli söyleşi kitapları da ilgi görüyordu... Büyük kanalları bırakıp çarçur yerlere düşmesi doğru değildi ama o da sanırım Hulki'nin içine girdiği "ideolojik dolambaçtan" kaynaklandı.
Fakat Hulki Cevizoğlu bununla yetinmedi. Sanki hiç yapmıyormuş gibi, politika yapmak istedi.
Bağımsız adaylığını koydu, kazanamadı.
Bunu bir "gösterge" olarak alması gerekirdi, aldırmadı. Şimdi belki de DSHP, yani Demokratik Sol Halk Partisi genel başkanı olarak kazanabileceğini sanıyor.
Öyle ya, insan bile bile lades der mi? Kamuoyunda "Rahşah Hanım'ın Partisi" olarak adı konmuş bir siyasi gecekonduda niçin debelenmeye kalkar, inanç olmasa?
Efendim bunlar DSP ile "anlaşamıyorlarmış", çünkü DSP, Rahşan Hanım'ın deyimiyle "Ecevit'in yolundan ayrılmış"... Hulki de berikilerin "Ecevit ilkelerine sahip çıkmadıklarını" söylüyor. Daha şimdiden "amblem" konusunda da birbirlerine girmişler, şu ünlü güvercini paylaşamıyorlar. Mavi gömlek konusunda yeni bir kavga çıkmamasını, fraksiyonlardan birinin açık maviyi, birinin koyu maviyi tercih edip sorunu çözmelerini dileriz. "Willy Brandt kasketi" de, Hulki'nin maalesef azalmaya başlayan saçlarını örtmekte yararlı olacaktır. Bir adım daha atıp "Yalçın Küçük kalpağı" giymek de ilginç bir çeşitleme sayılabilecektir.
Fakat şu Ecevit ilkelerinin neler olduğunu da merak ettik.
Milliyetçilik mi? MHP yapıyor... Devletçilik mi? Bürokratçılık mı? CHP'de âlâsı var...
Solculuk mu? Ecevit'in solculuk adına, slogan atmaktan öte ne yapmış olduğunu biz kırk yıldır aradık aradık bulamadık, Hulki nasıl buldu? (Çalışma Bakanı olduğu dönemde çıkardığı grev ve lokavt kanunu var ama onun bir de lokavt ayağı olduğunu, yani emekle sermaye arasında denge kurduğunu unutmayalım.)
Nedir yahu? Kıbrıs'a çıkmak falan mı? Bu sefer de Girit'e mi çıkacaksınız?
Yoksa, koskoca sosyoloji biliminin temeline tüküren "köykent" fantezisi mi?
Niçin kurulmuştur bu parti? Günün birinde MHP'ye katılmak için desem, MHP onları pek ciddiye almaz. Anlamlı bir "tabanları" olmayacaktır.
Devletten para yardımı almak için desem, önce anlamlı bir oy toplamaları şart.
2011 seçimlerinde Meclis'e DSP'nin giremeyeceği ortada, onlardan ayrılan "en bir hakiki ve öz DSHP" nasıl girecek?
Amaç Ecevit'in anısını yaşatmaksa, kitap yazmak var, vakıf kurmak var, okul açmak var, var oğlu var... Hulki kolları sıvayıp da güzel bir Ecevit biyografisi yazacağına niçin abesle iştigal ediyor?
Bir açıdan, HEPAR genel başkanı, yani Hak ve Eşitlik adında bir parti kuran emekli general Osman Pamukoğlu'nu hatırlatıyor...
Hadi paşa emekli... Orduevinde oturup sabah akşam çay içmektense, güzel bir hobi bulmuş kendine... Kırk-elli kişi toplayabildiği mitinglerde "yakarım yıkarım" diye esip gürlüyor...
Senin derdin nedir Hulki?
Şimdi bana kızmaya kalkma, tam tersine, SABAH gibi bir gazetede bu kadar yer bulduğun için teşekkür et. Sana meslektaş kıyağı yaptım.
Başarılar dilerim. (Bak ben de, bile bile lades dedim.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA