Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Sabah erkenden kapım çalındığında...

Çok rica edeceğim, bu yazıyı okuyacak ya da sağdan soldan duyacak ve de solcu geçinen hiçbir ahmak bana "MİT'i savunuyor" demeye kalkmasın.
Her bağımsız ve egemen devletin bir de gizli servisi vardır ve olacaktır. "Devrim" yapsaydınız STASI benzeri bir örgüt kurup milletin ensesinde boza pişirmeyecek miydiniz? Hadi, yürüyünüz.
MİT, değişim geçiriyor. Tıpkı yeni Türkiye gibi.
Müsteşar yardımcılığına Hakan Fidan getirildi, mayıs ayında da müsteşar olacak.
Bazı arkadaşlar elbette "AKP şimdi de MİT'i ele geçiriyor" diye yaygara etmek istiyorlar ama konu "netameli" olduğundan korkuyorlar da...
Korkmasınlar, Hakan Fidan da asker kökenli.
Ama, astsubay kökenli. Halk çocuğu. Üstelik, genç bir adam. Kırk iki yaşında. (Canım, bize göre genç tabii.)
Üstelik de bir bilim adamı. Yönetim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler uzmanı. Aynı zamanda istihbarat ve güvenlik uzmanı.
Artık, MİT'in başında "asker yönetici" devri kapanmıştır. Bir süredir kapanmıştı ama gene de "teşkilat içinden sivil yöneticiler" tercih ediliyordu. (Laf aramızda, kimin içeriden, kimin dışarıdan olduğu konusunu fazla kurcalamayınız, çünkü bilemezsiniz!)
Elbette MİT'in "kendi içinde demokrat olmasını" bekleyecek ya da isteyecek kadar saftırık değiliz. Bu bir gizli örgüttür, Kanarya Sevenler Derneği değildir ve de sonuçta bir devlet dairesidir.
Ama yeni MİT, "yeni dünyanın, yeni yüzyılın, demokrasi ve özgürlükler döneminin" örgütü olacaktır. Bunu beklemek ve istemek de vatandaş olarak hakkımızdır, çünkü maaşlar bizim vergilerimizle ödenmektedir.
Yeni MİT, "hükümeti çiğneyip bürokrasiye çalışan" bir örgüt olmaktan çıkacaktır.
Yani, darbe hazırlığı haberi aldığı zaman "devleti kollamak" için bunu hükümetten gizlemeyecektir örneğin!
Siyasi cinayet hazırlığını haber aldığı zaman da bunu "kulak arkası" etmeyecektir.
Ya da dönen dolapları, aradan yıllar geçtikten sonra bizler gibi gazetelerden okuyup şaşırmayacaktır.
Bir zümreyi değil, vatanı koruyacak ve kollayacaktır. Oligarşinin değil, milletin gözü kulağı olacaktır.
Profesyonel olacak, "açık istihbarat analizi yaptım" diye gazete kupürlerini derleyip rapor diye kaskallayan haybecilere prim vermeyecektir!
Yabancı ülkelerde yapacağı operasyonları da, "taşeron kullanıyorum" diyerek ipten kazıktan kurtulma ite kopuğa ve de eroin mafyasına ihale etmeyecektir, umarız...
Yeni MİT, eskisi gibi gariban Türkiye'nin değil, özellikle Ortadoğu'da etkin ve güçlü Türkiye'nin örgütü olacaktır.
Bir Türk vatandaşı olarak, hadi CIA ya da KGB demeyelim ama, en azından bir MOSSAD kadar güçlü ve etkin bir MİT'in varlığını bilerek geceleri rahat uyumak istiyorum. Çok şey mi istiyorum?
Ve de sabah erkenden kapım çalındığında gelenin sütçü ya da bakkalın çırağı olmasını tabii...
İşe bakın, tam da bu yazıyı yazmaya oturduğumda, astırdığı gençlerin ipte can çekişmelerini karşılarında durup zevkle seyreden yargıcın ölüm haberi geldi. O Türkiye bir daha geri gelmesin. MİT'in bir görevi de bunu sağlamak olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA