Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Cumhurbaşkanı Güldal Mumcu

Yahu biz gırgır yapmıştık, meğerse bu işi çok ciddiye alanlar varmış.
Sevgili kardeşim Reha Muhtar, Kılıçdaroğlu'nun aradığı kadın cumhurbaşkanı adayının Güldal Mumcu olduğunu yazıyor. Kılıçdaroğlu çoktan kararını vermiş de şimdilik gizli tutuyormuş.
Ben bir an için Müzeyyen Senar'ı düşündükten sonra Küçük Ülkü'de karar kılmıştım!... Reha da yazımı uzun uzun övdükten sonra -sağolsun-, "en kuvvetli adayı özellikle es geçtiğimi" söylüyor...
Hükümet yandaşıyım ya, herhalde "reklamı olmasın" diye yapmışımdır bunu!
Vallahi aklıma gelmemişti. "Ankara kulisleri" tabir edilen sevimsiz kuyudan özellikle uzak durmaya baktığımdan, kulağıma da çalınmadı.
Lafı uzatmayalım: Güldal Mumcu uygun bir aday.
Güzel kadın, alımlı kadın, zarif kadın, hanımefendi kadın. Hem Kemalist, hem de solcu olduğu varsayılıyor. Başı da açık!
Fakat Rehacığım, bu hanımın "rahmetli Uğur Mumcu'nun eşi olmaktan başka ne gibi bir siyasi marifeti vardır" diye de sorarlar sizin takıma...
Bir "yadigar" olmaktan öte kimdir bu hanım?
CHP oylarını elbette toparlar, hatta senin deyiminle "eski merkez sağdan" (yani Demirelciler'den) ve MHP'den bile oy alır.
Kontrgerilla tarafından öldürülen Uğur Mumcu'nun eşinin MHP'den oy alması da rahmetlinin kemiklerine nasıl bir sızlama etkisi yapar, onu bilmem artık. (Mumcu çiftinin çok zeki oğlu da "acaba babamı kim öldürdü" diye soruyor.) Ama bütün bunlar, Mumcu'ya seçim kazandırmaz.
Mahkemede savunma yapan avukat ağzıyla söylersek "bir an için" Sayın Mumcu'nun cumhurbaşkanı olduğunu düşünelim...
Bu ülke "eski Türkiye" olsaydı, çok iyi bir "simge başkan" sayılabilirdi. Öyle ya, Çankaya'da Cevdet Sunay'ı ya da Fahri Korutürk'ü göreceğime Bayan Mumcu'yu görmeyi ben de tercih ederdim.
Lakin, bugünün Türkiyesi'nde, Mumcu ancak bir "stoper" görevi yapar. AKP'nin göndereceği her kanunu veto edecek, sistemi kilitlemek isteyecektir. Başaramayacaktır ama hiç olmazsa deneyecektir.
Yani, Ahmet Necdet Sezer'in "bazı organları eksik" versiyonu!
Rektörleri, yüksek yargıçları falan "tutucu bürokrasiden" seçeceği, yani ülkeyi eski haline, bürokrasinin denetimine, "vesayet rejimine" döndürmek isteyeceği de cabası... Solcu ya kendisi!
Hani Kılıçdaroğlu "iktidara yürüyor" falan olsa, uyum açısından Mumcu uygun.
Ama seçimi AKP'nin kazanacağına, sizin gazetenin en "haşin çocukları" bile itiraz edemiyorlar sanırım.
Bak ben sana söyleyeyim Reha: Güldal Mumcu aday olmasına olur, oradan buradan oy da toplar, oy oranı CHP'nin "kendi" oranını da geçer.
Ama Tayyip Erdoğan da cumhurbaşkanı olur.
Başbakanın da "Mumcu tehlikesinin" (!) farkında olduğunu, ikinci turda kazaya uğramamak için milliyetçi kesime açılarak tedbir aldığını söylüyorsun... Bir ikinci tur olacağını sanıyor musun Reha?
Şurada ne güzel gırgır şamata yapıyorduk, bu durumda ciddiyete ne gerek gördün yahu? Arkadaşlarına da söyle, gevşeyin azıcık be kardeşim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA