Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Madem yüzme bilmezdin neden çıktın ağaca?

Cem Uzan'ın yüzünü görmeyeli, sesini duymayalı tam on sene oluyor. Erkekçe söyleyeyim, kendisini özledim. Keşke günün birinde Paris kaldırımlarında karşılaşsak da hal hatırla birlikte sorsam: Genç Parti seçimlere niçin giriyor?
GP bu seçimde yüzde 0 oy aldı.
İstatistik bilimi açısından öyle şey olmaz, mutlaka "birkaç" oy toplamıştır, ama bu sonuca yansıyamıyor, parti en düşük "dilime" bile giremiyor, sıfır görünüyor.
Başkanı bilmemkaç sene hapis yemiş ve yurt dışında kaçak dolaşan parti seçime neden girer, ne bekler?
Başkanı sapasağlam aramızda olan bazı partiler de sıfır çektiler: Alternatif Parti, Muhafazakâr Yükseliş Partisi, Emek Partisi...
Şu "burma bileziğin içinden güneş doğduran" uyanık parti ne oldu yahu, neydi onun adı?
Bir de Gezi Partisi vardı, başkanı "heavy metal" gitarcısı, o hepsinden gerçekçi çıktı, seçime girmedi (örgütlenmesini tamamlayamamıştır, rock barlarından başka yerde seçmeni yok.)
Haberim yoktu, meğerse "Türk Parti" bile varmış yahu siyasi hayatımızda, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi... Oy oranlarını gösteren tablolarda aradım, bulamadım. ("Ü" sesini verebilmesi için o kelimenin "üzleşme" olması gerekmez miydi?)
Bazı partiler de "sıfır nokta bilmemkaç" diliminde geziniyorlar.
Anlı şanlı "demirkırat" yüzde 0.40 ile nal toplamış.
"Ecevitsiz Ecevit Partisi" yüzde 0.19 almış. (Ecevit beyin kanaması geçirince oyları artmıştı da "demek ki emr-i Hak vaki olsa iktidara gelecek" diye dalga geçiliyordu hani...)
Ovacık'ı kazanan TKP ülke genelinde yüzde 0.04... Emekli paşaların gözdesi İP ona farklı atmış, yüzde 0.14...
Bu seçimin gizli bir kazananı daha var: Balık Partisi.
Hayır, hamsi değil. Amblemi yunus olan LDP, Liberal Demokrat Parti.
Liberalizmin yunusla balinayla uzaktan yakından ne ilgisi olduğunu herhalde Taraf gazetesinin değerli yazarları açıklayacaklardır (Brüksel'den değil ama.)
LDP'nin adayı Malazgirt'in Konakkıran beldesini kazanmış. Bu parti tarihinde ilk kez bir yerleri kazanıyor.
TKP adayının Ovacık'ta nasıl bir komünistlik yapacağının merakla beklenmesi gibi, bu vatandaşın da Konakkıran'da nasıl bir liberallik edeceği merakla bekleniyor.
Fakat bu işte bir tuhaflık var. Sayın başkan aslında AKP teşkilatında görevliymiş!
Bakmış ki o şapkayla kazanamayacak, çünkü BDP önde gidiyor, kurnazlık etmiş şapka değiştirmiş, LDP'den koymuş kazanmış.
Partinin yerel yöneticileri de, seçim başarılarının sırrını balık amblemiyle açıklıyorlar: "Balığa basın" demişler, halkın kolayına gelmiş! (Oysa yunus balık değildir, denizde yaşayan memeli bir hayvandır, balina gibi.)
Gene kendi tanımlarına göre bu parti "ne sağcıymış ne solcuymuş"...
Minik particiklere "madem sıfır çekeceksin, niçin oy pusulasında kalabalık ediyorsun, senin yüzünden pusula yatak çarşafına döndü" diyecektim, vazgeçtim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA