Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Papazlara da özgürlük

Pek Kemalist bir hanım kızımız (kız dedik, belki kadındır) bu işe çok bozulmuş... Aynen şöyle diyor:
"Paskalya dolayısıyla her sene Büyükada kilisesinde yapılan ayin bu yıl Büyükada'nın sokaklarında yapıldı. Önde dört-beş papaz kilise kıyafetleriyle, onların arkasında ellerinde büyük haçlar olan ve İsa resimleri taşıyan gençler ve ellerindeki kâğıttan ilahiler okuyan kadınlar vardı... Böyle bir şeye kim müsaade etti? İbadet dini mekânlarda yapılmaz mı? Ayrıca papaz elbiseleriyle sokakta dolaşmak normal mi?"
Normaldir yavrum.
Bütün Hıristiyan ülkelerinde ve de bütün laik ülkelerde normaldir.
Bir tek senin "Kemal Paşa zagonunda" yasaktı, şimdi bizde de normal.
Din adamlarının dini elbiseleriyle sokakta dolaşmalarını yasaklamış olan ülke, laik geçinen Türkiye'ydi. (Sana öyle öğrettiler ama "kilise kıyafeti" diye bir şey yoktur.)
İbadet sadece dini mekânlarda yapılmaz, özellikle katoliklerde "prosesyon" denilen bir "resm-i geçit ayini" vardır: İsa ve Meryem resimleri, hatta heykelleri sokaklarda dolaştırılır, arkasından papazlar ve halk yürür. Bilmiyorduk, demek ki ortodokslarda da varmış.
Yasak olduğu için bilmiyorduk.
Böyle bir şeye kim mi müsaade etti?
Halkın temsilcileri müsaade ettiler.
Sen şimdi ağla, bağla ve git oyunu Kılıçdaroğlu'na ver.
Hadi yürü, anca gidersin.

Külliye yapıyor
Bu hanım kızımız gene pek kızacak, dev Çamlıca Camii inşaatının yarısı tamamlanmış.
Camide 37 bin 500 kişi aynı anda namaza durabilecek.
Yani, Recep Tayyip Erdoğan "seni de geçtim ey Süleyman" diyecek! Justinianus'un Ayasofya'yı yaptırınca Hazret-i Süleyman için dediği gibi (buradaki Süleyman, Hürrem'in kocası.)
Bu büyük caminin bir de "külliyesi" var tabii: Konferans salonu, kütüphane, sanat atölyesi, sanat galerisi, müze, otopark, sergi salonu... Çünkü cami yalnızca cami değildir, hani canım demokrasinin yalnızca sandık olmadığı gibi... Eskiden medrese, imaret, türbe, hamam, aşevi, tekke, zaviye yapılırdı külliyeye, çağımızda bunlar yapılıyor.
Hanım kızımız doğruca Anıtkabir'e çıksın, bu camiyi ve külliyeyi yapan ve yaptıranları Atatürk'e şikâyet etsin. Sonra da gider partisini basar belki... Occupy CHP!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA