Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Echel-i cühela

Gün geçmiyor ki muhalif basın yeni bir cahilliğe imza atmasın... Gene yazmışlar:
Hitler'in Reichstag'ı yeniden inşa edilecek!
Meğerse Putin Moskova yakınlarında bunun bir kopyasını yaptıracakmış, Amerikalılar'ın kendi iç savaşlarını yeniden canlandırdıkları gibi "reenactment" yapacaklar, çatısına çıkıp çıkıp bayrak dikecekler...
Hakikisinin çatısına bendeniz de çıktım, ama pat diye gitmeyiniz, "e-başvuru" yoluyla önceden izin alınıyor, gün ve saat veriyorlar.
Evlatlarım, o binaya "Hitler'in" denemez.
İktidara geldikten çok kısa bir süre sonra Göring tarafından yaktırılmış, bütün muhalif partiler kapatıldıktan sonra "göstermelik" kalan tek partili meclis de, sözde çalışmalarına karşıdaki Kroll Operası binasında devam etmişti (bugünkü modern başbakanlığın, Angela Merkel'in bulunduğu nokta)...
Yani, Kızılordu askerlerinin girdikleri bina tam on iki yıldır boş ve metruktu!
Bir de küçük anekdot: Çatıya bayrak diken iki asker parti üyesi değillermiş, Stalin bunu beğenmemiş, ertesi gün "partiden torpilli" iki çocuk bulmuşlar, bunları yeniden Reichstag'ın tepesine çıkarıp yeniden resim çekmişler, yani o "tarihi fotoğraf" çakmadır.
Hani, İzmir Hükümet Konağı'nın balkonuna günler sonra çıkarılıp bayrak diktirilen kahramanların filmi gibi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA