Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Elif’in kağnısı

Dünya Kadınlar Günü, CHP tarafından İzmir Marşı'yla, muhalif basının delişmen hatunları tarafından da bol bol "feminizm" propagandasıyla kutlandı.
Kadın gününde erkeğin susması gerektiğini düşündüğümüzden, biz sustuk.
Antalya'nın Kemer ilçesinden kalkan bir grup CHP'li kadın da gitmiş Anıtkabir'i ziyaret etmiş. "Hayır" diyecek seçmenlere İzmir dağlarında çiçekler de açtırmışlar mı, öğrenemedik.
Kemerli CHP'liler, Anıtkabir'e niçin gitmişler?
Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı "seçme ve seçilme hakkını" kutlamak için değil. (Her ne hikmetse o hak şeriatçı İran'da da var.)
"Türk kadınının kurtuluş savaşında vermiş olduğu mücadeleden" örnekler vermişler... Meğerse mesele buymuş...
Acaba ne gibi örnekler vermişler, bunu da öğrenemedik.
Doğan Haber Ajansı, bu gibi "algı operasyonu" haberlerini daha titiz, daha ayrıntılı yazmalıdır, eğer aklınca iktidara kamış atmak ve müşterisini gıdıklamak istiyorsa.
(Kemerli kadınların Anıtkabir'e gitmeleri hayır oylarını arttırmayacaktır.) Türk kadını kağnısıyla cepheye top mermisi taşımıştır.
Toplar ve mermileri Sovyet parasıyla Fransa'dan alınmıştır ama zarar yok.
Bu sahne çoğu zaman da mermiyi "sırtında taşırken" resmedilir.
Elif bacı... Birbirinden kötü manzumeler yazmakta Behçet Kemal Çağlar'la yarışan Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ölümsüz kahramanı.
Lakin o bacı o mermiyi kanun emriyle taşımıştır.
Tekalif-i Milliye Kanunu'na göre her hane bilmemkaç kat iç çamaşırı, çorap ve hatta çarık vermek, malzemeyi ve cephaneyi yüz kilometre de taşımak zorundaydı, umursamayanın cezası da idamdı.
Bu da bir tek Sakarya Muharebesi öncesinde uygulanmıştır, Büyük Taarruz'da hiç duymadık.
Kurtuluş savaşımız bir "halk savaşı" değildir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin askere aldığı erkeklerle verilmiş bir "düzenli ordu" savaşıdır. (Aksini söylemek Çerkes Ethem'i haklı çıkarmaktır!) Birkaç kadın yok değil... Halide Edib...
Hani şu, Atatürk'e "diktatör" deyip yurdu terkeden, ancak onun ölümünden sonra dönebilen ve anılarını İngilizce'den Türkçe'ye tercüme ettirirken Atatürk'ün aleyhindeki bölümleri çıkaran kadın!
(Yanılıp da Nene Hatun falan demeyiniz, onun kurtuluş savaşıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur, o olay 1877 yılında geçer.) Nezahat Onbaşı istiklal madalyasını alamadan gitti... Kara Fatma diyeceksiniz...
Darülaceze'de öldü!
CHP ne kadar iyi bakmış kadın kahramanlarımıza...
Gördesli Makbule ile Kastamonulu Şerife şehit olup kurtuldular. Yaşasalardı onları da aç bırakırdınız siz.
Keşke 15 Temmuz gecesi verdiğimiz kadın şehitleri de hatırlayabilseniz...

***

Günün...

"Belediye başkanı Yedi Kocalı Hürmüz gibidir."
İmza: Halkın anlayacağı şekilde konuşmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA