Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

İyi Tomris

Yok canım, heyecanlanmayın, Tomris adında başka bir hanım daha da iyi bir parti kurmuyor.
Tomris zaten iyi partili.
Kendisi "Saka Kraliçesi" aynı zamanda...
Gerçi azıcık putperest ama o kadarcık kusur kral kızında bile bulunur.
İyi Parti'nin simgesi güneş ya (ne kadar yaratıcı bir buluş), aynı zamanda Tomris'in de simgesiymiş. Ondan esinlenmişler.
Bakınız, Tomris Hanım'ın arkadaşı Meral Hanım ne diyor:
"Atalarımızın efsaneleri anlatagelir ki..."
Ki'yi bitişik mi yazmış öğrenemedik, umarız doğrusunu yazmıştır. Çünkü Anıtkabir defterine yazdığı ve Atatürk'ün de gece olunca kalkıp okuyacağı metinde ki'leri bitişik yazmıştı, "göstermektedirki..."
Bakalım şimdi de ne demiş? Hürriyet gazetesi iftiharla takdim ediyor. Cümle düşüklükleri ve Türkçe yanlışları hanıma aittir:
"Kâinat evvelce kaos halinde bir karanlık imiş. Güneş oradan doğmakla onu ikiye parçalamış. Ve o güneş ki kimi zaman Oğuz'un hanımı olarak çıkmış karşına, Orta Asya'da hüküm süren o büyük hakanları doğurmuş, kimi zaman da ona yön vermek için aslan, kurt kılığında girmiş Oğuz'un çadırına. Ve böyle başlamış ecdadımızın anlı şanlı tarihi. Güneş kimi zaman ulu Saka Kraliçesi Tomris Hatun olmuş, geçmiş ordusunun başına. Tarihin gördüğü ilk kadın hükümdar olmuş... Güneş gibi doğmuş ülkesinin üstüne, yüce bir hükümdar olmuş."
Eh, bu hesaba göre, Meral Hanım da tarihimizin gördüğü ilk kadın cumhurbaşkanı olacak. Ülkesinin üstüne bir güneş gibi doğacak.
Bu arada, Bursa'da Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri üyesi bir grup vatandaş, İyi Parti aleyhinde "Kayı bayrağını siyasi bir unsur olarak kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş.
İskitler'le Kayı'lar arasında bir "fraksiyon çatışması" mı var, anlayamadık.
Yoksa yılların "bozkurtu" Devlet Bahçeli'ye mi terkedildi?
Peki, elle bozkurt işareti yapmak da bundan utanmayan Kemal Kılıçdaroğlu'na bırakıldığına göre, İyi Parti'nin el işareti ne olacaktır bu durumda?
Başparmağınla işaret parmağını birleştirip güneş gibi yuvarlak yapsan, değişik bir anlam çıkaranlar olabilir!
Sonra uyarmadı demeyin ha.

***
Türk faşistleri, bir ara, Dersim bebesi Kılıçdaroğlu'nu parlatmak için, onun Horasan Yaylası'ndan, Oğuz Türkleri'nin Kayı boyundan geldiğini ileri sürmüşlerdi...
Şimdi de Akşener'i destekleyen bazı Türk komünistlerinin, şu kılık değiştirip ara sıra güneş, ara sıra da aslan ve kurt kadın olan Tomris hakkındaki görüşlerini merak ediyoruz.
Acaba Saka Kraliçesi, pırıl pırıl, apaydınlık, samimi, bilgili, açık sözlü, zarif, slogandan uzak, cesur, esprili bir kadın mıymış?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA