Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Fetullah’ın yol arkadaşları

Artık sesleri pek çıkamıyor, bir kısmı kodeste, bir kısmı Internet sitelerine sığındı. Kimisi de yurt dışına kaçtı tabii.
Fetö'nün "liberal" yol arkadaşları... Yok, tövbe, bunlara kafadan "Fetöcü" denemez. Örgüt üyesi değiller. Ama Fetö'yle işbirliği yapan kişiler. Aşağı yukarı aynı hesaba geliyor.
Ortak amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı yoketmekti. Hadi Fetö'yü anladık diyelim de bunların derdi neydi?
Kimisinin, Erdoğan, "beni iktidara siz getirmediniz" diyerek davul gibi şişmiş egosunu kırmıştı... Hınçla dolmuşlardı.
Hepsinin ortak derdi, ne yapıp edip Avrupa Birliği'ne girmekti.
Erdoğan devrilirse, Amerika'nın dümen suyundan çıkmayacak, Avrupa'ya boyun eğecek bir yönetim gelirse bunun mümkün olabileceğini sanıyorlardı.
CIA-FETÖ işbirliğiyle gazete bile çıkardılar! Birçok saftırık liberal gencimizi de bu projede "kullandılar"...
Diğer bir önkoşul da tabii "Kürtler'in gitmesiydi!" Fransa da Cezayir'i "bırakmıştı" ya, aynı hesap...
Akılları, otuz yıl kadar önce bazı Avrupalı yöneticiler tarafından dillendirilen "az gelişmiş Doğu bölgenizi bırakın, nisbeten daha gelişmiş Batı kesiminizi alalım" önerisine çok yatmıştı...
Bunun "tatlılıkla" olmasını elbette tercih edeceklerdi, "bize çok acı verecek büyük bir altüst oluş" yaşanmadan... Ama başka çare kalmıyorsa "PKK silah bırakmamalıydı!"
Küçülerek AB'ye girmek... Bunun mümkün olabileceğini ciddi ciddi düşündüler, hatta istediler.
Bunları istedikleri gibi de yazıp çiziyorlardı. Eh, memlekette dikta vardı ya(!), kimse onlara ilişmiyordu. İçlerinden birinin "Erdoğan gerekirse demokrasi dışı yollardan devrilmelidir" cümlesine bile hiçbir soruşturma açılmamıştı. Fetö'nün darbe projesi pek hoşlarına gitti. İşlerine geldi.
İçlerinden birinin Erdoğan için "ölecek" dediğini de hiç unutmam (Fetö harıl harıl Erdoğan'ın ölümcül hasta olduğu yalanını yayıyordu... Bir punduna getirip hastanede öldürecekler, "eceliyle gitti" diyeceklerdi. Bunu başaramayınca, 15 Temmuz gecesi bu kez silahla öldürmeye kalktılar.)
Darbenin tarihini bile biliyorlardı. Beklediler, hazırlandılar, sınırlı da olsa kendi kamuoylarını da hazırlamak istediler.
İçlerinden birinin, darbeden birkaç gün önce bana "bu düzen yıkılır, sen de altında kalırsın" şeklinde bir tehdit savurduğunu da unutmam. Kendisinin hangi delikte kaldığını bilmiyorum, ortalıkta görünmüyor. Bir yıldır ibretle izlediğim şudur: Bunlardan aslında nefret eden birçok Babıali çakalı, sırf Erdoğan'a zarar vermek için bunların koruyucusu kesildi...
Hep merak ettiğim de şu olmuştur: Bunlar Allah'la peygamberle işi olmayan "ateist" herifler... Fetullah'ın kuracağı şeriat düzeninde nasıl rahat edecekler, nasıl yaşayabileceklerdi?
Bakınız, "şeriat Türkiyesi'ni Avrupa nasıl olup da bağrına basacaktı" diye sormadım. Fetö'nün yol arkadaşı düşünsün.

***

Günün sopalığı

"Bu memlekete kimse bir çivi çakmıyor."
Meral Hanım'ın Ahlat mitinginde bir taraftarı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA