Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Ergenekon' dizi film oldu

Samanyolu TV'deki 'Kollama' adlı dizide Ergenekon benzeri 'Volkan' adlı örgüt kaos çıkarmak için sahte türbanlı provokatörler tutuyor, laik rektörlere suikast düzenleyip suçu dindarların üzerine atıyor

Türban tartışmasının yerli dizilerde yer alıp almayacağı bir süredir tartışma konusuydu. Buna en açık yanıt, pazar gecesi Samanyolu TV'den geldi. STV'de yeni başlayan "Kollama" adlı dizide türban karşıtı faaliyetlerin gizli örgütler tarafından yürütülen bir provokasyon olduğu iddia edildi. Ergenekon benzeri "Volkan" adlı örgütlenmenin ülkede kaos çıkarmak için "sahte türbanlı provokatörler" tuttuğu, medyayı ve savcıları baskı altına aldığı, laik söyleme sahip rektörlere suikast düzenleyerek, suçu dindarların üzerine attığı savunuldu. İşte "Kollama"dan, Türk televizyon tarihine geçecek sahneler...

TÜRBAN YAKMA SAHNESİ
Çağdaş Kadın Platformu Başkanı Esin Bakaryan (soyadının çağrışımına dikkat) kameralar önünde bir basın açıklaması yapar. Çantasından çıkardığı türban için konuşur: "Bu bir bez parçası değil, bu bir simge. Oysa hepimiz biliyoruz, bu bir çaput. Evet, çaput!.. Pis yerleri sildiğimiz bir çaput! Bu bez parçası bir inancın simgesi olamaz. Çağdaş yaşamın bir parçası da olamaz. Şimdi bu bez parçasına hak ettiği uygulamayı yapacağız. Önce bu pis şeyi kokularından arındıralım (Üzerine kolonya döküyor). İşte elimdeki bu çaputun yani türbanın hak ettiği uygulama budur" (Sonra çakmağını çıkarıp, yakıyor).

PROVOKATÖR İŞ BAŞINDA
Aslında tüm bu olup, bitenler "Volkan" adlı örgütün ülkede karışıklık çıkartmak için düzenlediği bir provokasyondur. Bir mağazada alelacele modern kıyafetlerini çıkarıp, türban bağlayan provokatör kadın, Çağdaş Kadın Platformu Başkanı Esin Bakaryan'a taş fırlatır. Ayrıca, müdahale eden polisin başını da taşla yarar. Ancak üzerini değiştirip, kaçmaya hazırlanırken polise yakalanır. Yine de olay, "taraflı medya" tarafından "Türbanlılar dernek başkanına saldırdı" diye halka sunulur.

BAKARYAN YOLA GELDİ
Eylem dönüşünde Volkan adlı örgüte komplonun başarılı olduğunu telefonla rapor eden Esin Bakaryan, arkasındaki türbanlı kadın sürücüye yol vermez. Camı açıp, onu "İran'a gitsene" diye aşağılar. Ancak bu arada atıştırdığı çerez, boğazına kaçar. Onun boğulma tehlikesi geçirdiğini gören türbanlı kadın (ki özel bir hastanede doktordur) müdahale ederek, hayatını kurtarır. Ancak türbanlı kadının Bakaryan'ın sırtına vurarak yaptığı hayat kurtarıcı müdahaleyi saldırı sanan biri, cep telefonuna kaydederek polise verir. Türbanlı doktor, hayat kurtardığı halde tutuklanır. Bakaryan, hatasını anlar ve taburcu olduktan sonra doğruca türbanlı doktorun evine gidip özür diler. Bakaryan şöyle der: "Asıl lanetlenmesi gereken başörtüsü değil, benim gözlerimi örten örtüymüş. Yobaz olan eleştirdiğim insanlar değil benmişim meğer (Doktora bir başörtüsü hediye eder). Umarım bu incecik örtü artık duvar olmaz aramızda..."

REKTÖRE SUİKAST
Laik söylemiyle tanınan rektör Yaman Kırcaali de Volkan adlı gizli örgütün bir üyesidir. Ancak onu gözde çıkaran örgüt, rektörü suikastle öldürtüp suçu dincilerin üzerine atarak ülkede kaos yaratmayı arzular. Ancak polis suikastı haber alır ve bir başkomiser sayesinde rektör kurtulur. Volkan örgütünün lideri, suikastın başarısız olduğunu öğrendiğini zaman dişlerini sıkarak, "Demek öyle... O zaman B planını uygulayacağız" der. Dizinin ilk bölümü bu sahne ile sonlanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA