Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kadın oldu, asker arkadaşıyla evlendi

Güneydoğu'da pek çok operasyona katılan ve takdirnâme alıp terhis olan kahraman asker S.D., aynı timdeki silah arkadaşına aşık oldu. Terhisten sonra ameliyatla kadın olan S.D. tim arkadaşıyla yuva kurdu

Bu hafta FOX TV'deki Objektif programı "bıçak sırtı" denebilecek kadar hassas bir konuyu ekrana taşıma "cesaretini" gösterecek. O, aslan gibi bir askerdi... Güneydoğu'da, PKK teröristleriyle savaşan timin komutan yardımcısıydı. Çıktığı operasyonlarda defalarca çatışmaya girdi ve takdirnameyle terhis oldu. Askerlik öncesi kendini kadın gibi hisseden S.D., radikal bir kararla bıçak altına yatarak kadın oldu. Ve, asker arkadaşıyla nikâh masasına oturarak, evlendi. S.D.'nin inanılması zor hikâyesini, Kadir Çelik yönetimindeki Objektif programı perşembe gecesi 00.45'te ekrana getirecek.

'ASLAN GİBİ ÇARPIŞMIŞ'
Konuyla ilgili olarak programın yapımcısı ve sunucusu Kadir Çelik'le görüştüm. "Çok hassas bir konuyu işliyorsunuz. Özellikle askerler cephesinden eleştiri almaktan korkmuyor musunuz?" diye sordum. Açık yüreklilikle yanıtladı: "Biz tamamen bir insan hikâyesini anlatıyoruz. Daha önce transseksüellerin iş bulamamalarıyla ilgili 1-2 program yapmıştık. Bu arkadaş bizi aradı ve hikâyesini anlattı. Bu işin askerlikle ilgisi, sadece birlikte görev yaparken tanışmış olmalarından ibarettir. Bu kişi, ameliyatla kadın olmadan önce gidip, Güneydoğu'da aslanlar gibi çarpışmış. Asıl, vatan için çarpışmaktan korkanlar deşifre edilmeli, onlar utanmalı..." Kadir Çelik'in verdiği bilgiye göre S.D. eşiyle birlikte askerde çektirdiği fotoğrafları yatak odasında başucundan ayırmıyor ve zaman zaman kocasıyla birlikte fotoğraflara bakıp, askerlik günlerini yad ediyor. Perşembe akşamı FOX ekranları, "tarihi" bir programa ev sahipliği yapacağa benziyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA