Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yıldızlar Antalya'ya hayran kaldı

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne bu yıl geçtiğimiz organizasyonlara oranla hem nitelik, hem nicelik açısından son derece yüksek bir katılım var. Antalya, dünya liderlerinin toplandığı G20'den sonra şimdi de dünya yıldızlarını buluşturuyor. Organizasyonun başındaki bir numaralı isim olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dün sabah festivali takip eden gazeteci ve yazarlar ile onur konuğu ve jüri üyesi olarak Antalya'da bulunan dünya yıldızlarını bir sabah kahvaltısında ağırladı. Son derece sıcak ve neşeli bir ortamda geçen kahvaltıda; Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, herkesle yakından ilgilenerek konuklarıyla tek tek sohbet etti.

MÜTEVAZI IRONS
Davetin ilgi odağı ise İngiliz oyuncu Jeremy Irons'tı. Sempatik ve mütevazı tavırlarıyla herkesin gönlünü kazanan, neredeyse hiçbir fotoğraf ve sohbet teklifini geri çevirmeyen Irons; Antalya'nın gönlünde son derece farklı bir yer edindiğini belirterek festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Irons, Türel ile sohbetinde ise bir gün önce festival konvoyunun halktan gördüğü büyük ilgiden çok hoşnut kaldığını, bugüne kadar pek çok film festivaline katıldığını ancak Antalya'daki büyük coşkuya hiçbir yerde rastlamadığını söyleyerek festivalin gelecek yıllar için son derece büyük bir potansiyel barındırdığını söyledi. Irons, gazetemizin okur temsilcisi İbrahim Altay'ın mülteci sorunu ile ilgili bir sorusu üzerine de "Türkiye'nin 2 milyondan fazla Suriyeli göçmene evsahipliği yaptığını yeni öğrendim. Bu aslında bütün dünyanın meselesi olmasına rağmen gösterdiği duyarlılık ve fedakarlık için Türkiye'ye gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

TURNER'DAN JEST
Dünya sinemasının diğer yıldızı Catherine Deneuve de Antalya'nın doğal güzelliklerine ve Antalyalılar'ın sanatseverliğine hayran kaldığını ifade etti. Bir gün önce ünlü 'Hindiçin' filminin gösteriminden sonra sinemaseverlerle bir sohbet gerçekleştiren ünlü yıldız, Paris'teki katliam için üzüntülerini bildiren bir seyircinin sözleri sırasında duygusal anlar da yaşadı. Kahvaltının diğer önemli konukları ise Kathleen Turner ve Vanesa Redgrave'di. Sık sık kahvaltı salonunun dışına çıkıp terastan Antalya'nın güzelliklerini seyre dalan yıldızlar, Allah'ın bu kente her türlü güzelliği bahşettiği fikrinde birleştiler. Kathleen Turner, sohbet sırasında "Artık beni de Antalya'nın fahri bir tanıtım gönüllüsü kabul edin" diyerek anlamlı bir jestte bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise hedeflerinin, Altın Portakal'ın uluslararası kimliğini pekiştirmek ve organizasyonu, dünyanın en saygın film festivallerinden biri haline getirerek Türk sinemasının yeni vizyonuna öncülük etmek olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA