Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Haftanın iz bırakanları

Kerem Çalışkan'ın Vatan Kitap'ta çıkan muhteşem yazısı: "Refik Halid'in Romanlarında Kadın Gözleri Başlıbaşına Bir Şiirdir."
Alaçat Kırevi'nde bir Pazar akşamı. Eş, dost bir masaya toplanmışız. Yalın elinde gitarı söylüyor: "Ah olmaz, sensiz olmaz, sensiz olmaz/ Yanıyor yanaklarım, gözyaşlarım durulmaz."
Harika balık yemekleri, midyeler, kalamarlar, ahtapotlar… Alaçatı Mektep Sokak'ta küçücük fakat çok kişilikli bir lokanta. Adı mı? Ahtapot.
Bir akşamüstü Kıbrıs Şehitleri'nden, Kordon'dan, Gül Sokak civarından geçmek… Güneş birazdan elimizden kaçıp gitmiş kırmızı bir balon gibi körfezin sularına gömülecek. Suis Pub'ın oradan bir delikanlı bağırıyor: "Haşmet Abi, hoş geldin!"
Ağaçlardan konuşmak… Maria'nın Bahçesi'nin (o da bu yıl Alaçatı'da) Maria hem iğde hem de ıhlamur ağacı almış bahçeye. Kim bilir ne güzel kokacaklar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA