Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Transferin şampiyonu ama...

Beşiktaş'ın transfer stratejisini nasıl buluyorsunuz?
Anlaşılıyor ki Beşiktaş önce Schuster'i transfer etti. Geri kalanları da şimdi Schuster transfer ediyor. Yani Schuster'in Beşiktaş'ın başına teknik direktör olması Beşiktaş yönetiminin parlak transferler yapmasını kolaylaştırıyor. Şu anda baktığımızda Türkiye'nin transfer şampiyonu Beşiktaş. Ama transfer şampiyonlarının lig şampiyonu olduğu pek görülmüş bir şey değil. 'Bu stratejinin altı dolu mu?' diye soracak olursanız ben hala Beşiktaş'ın kanat sorununun devam ettiğini düşünüyorum. Bütün bu transferlere rağmen lig ortasında takımı İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman sırtlarsa hiç şaşırmam. Ancak tribünlere seyirci getirmek ve taraftarı heyecanlandırmak açısından yönetim büyük bir iş yaptı. Onu da itiraf edelim.

Querasma ve Guti gibi dünyaca iki ünlü isim kadroya dahil edildi. Bu transferler Beşiktaş'a büyük güç katacak mı? Faydalı olma şansları ne?
Önce Guti'ye bakalım... Adamın yaşamadığı heyecan, tatmadığı kupa yok. Beşiktaş'ta neyi tadacak meselesine gelince, doğrusu ben de çok merak ediyorum. Ama Guti'yi altyapıdan çıktığı günden beri zevkle dikkatle takip ederim. En sevdiğim yönü kötü giden maçları tek başına çevirebilme kapasitesidir. Geçen sezon bile Real Madrid'de bunu defalarca yaptı. Beşiktaş'ta da yapacağından eminin.
Querasma'ya gelince, 3 yılda 30'dan fazla maç oynayamamış. Demek ki biraz "futbol kaçağı!" Biraz da talihsiz bir futbolcu ama tribünlere büyük keyif vereceği açık. İki yıldızın da başarılı olup olmayacağı kendilerine değil takım arkadaşlarına bağlı.

Taraftar erken şampiyonluk havasına girdi? Bu bir handikap mı?
Günümüzün endüstriyel futbolu büyük ölçüde şov niteliği taşıyor. Ortada bir handikap ya da yanlış yok. Tabii ki taraftar havaya girecek. Fakat beşinci haftadan sonra gerçekler konuşmaya başlar. Benim korkum şu: Yabancı yıldız futbolcular ilk haftalarda takımlarını kurtaramaz ve puan kayıplarını önleyemezlerse, takımdaki yerli futbolcular tarafından terk ediliyor, hatta dışlanıyorlar.
Bu tatsız gerçeği taraftar çok geç fark ediyor. Bir yabancı yıldız, yerli takım arkadaşları istediği sürece iyi oynayabiliyor. Hele başarısız bir yabancı yıldız, yabancı teknik adam tarafından kayırılıyorsa, o takımın sonu iyi olmuyor. Yani yerli ve yabancılar arasında gerçek bir uyum gerek.

Guti sonrası gözler Delgado ve Tabata'ya çevrildi? Sizce hangi isim gitmeli?
İkisi de gidebilir. İkisinin de Schuster'in oyununda bir yeri olabileceğini sanmıyorum. Ama Tabata'nın üzerinde hala durmaya değer.

Ferrari'nin de gitmesi gündemde..
Ferrari bence çok abartıldı. 15 metre karede oynuyor ve iyi oynuyor. Ama bu kadar bir alanda oynasa İbrahim Toraman dünya yıldızı olur. Halbuki Toraman bir rakip kalede bir ön liberoda bir stoperde koşturup duruyor.

Taraftar "Yeter Demirören yeter" derken, şimdi görüntü "Yetmez Demirören yetmez"e döndü. Ne değişti şu 3 ayda?
Bu taraftarın normal ruh hali. Aynı soruyu bana 15. haftada sor bakalım neler konuşacağız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA