Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Mutluluk biriktirilmez, yaşanır

Dışımız ne kadar kalabalıksa, ne kadar "birlik beraberlik" ruhu içindeysek... İçimiz de o kadar tenha, hatta kimsesiz! Ne kadar uzaklaşırsak kalabalıklardan, o kadar çoğalıyoruz içimizde.

***

Bakıyorum, bir telaş herkeste! Sanki "ucuzluk" haberi almış gibi koşturuyorlar. Nereye? Nefret etmeye! Artık ne bulduysa, eline ne tutuşturulmuşsa, hangisine ikna olmuşsa, ondan nefret etmeye...
***

Sıra dışı şeylere şaşırmayı öğrenemedim bir türlü! Ben hep "varoluş" umuzu hiç sorgulamadan şu sıradan hayatlarımızı bir ödev gibi sürdürüşümüze şaşırıyorum.
***

Okullarda okutulması gereken başka bir tarih olmalı! Savaşlar, zaferler, yenilgiler, sultanlar, krallar, kahramanlar tarihi değil. Yok, sadece kültür sanat tarihinden söz etmiyorum! Mesela, diyorum, patatesin tarihini bilsek çok daha anlamlı olur! Alalım 16. yüzyıl Avrupa tarihini! O kralların, o çatışmaların ne adı kaldı geriye, ne değeri. Ama Amerika'dan yamru yumru bitki kökü o devirde Avrupa'ya getirilmişti. Yetiştirip yiyenler hasta oldu, salgın ölümler yaşandı. Asırlar geçti... Ve şimdi Los Angeles'ten Bombay'a neredeyse bütün çocuklar kızarmış patatessiz bir dünya düşünemez haldeler!
***

Bir toplumbilimcinin bütün iyi niyetine rağmen berbat bir "toplum mühendisi"ne dönüşmesi an meselesidir! Bunu NTV'de Şerif Mardin'i "Kürt Sorunu" üzerine konuşurken dinleyince bir kez daha anlıyorum.
***

Hangi has şairdi? Osman Konuk'tu, değil mi? Kolların bir hafızası olduğundan söz eden. Şöyleydi o dize. "Kolların hafızası en doğruyu hatırlar." Kucaklayan, omuza atılan, itilen, çekilen, çözülen kollar... Evet! Unutmazlar!
***

Bazen gecenin çok geç bir vakti oturup bir Fransız filmi izliyorum. Pek ses çıkarmamış, tanınmamış bir Fransız filmini... Zihnimde güçlü bir "French kiss" etkisi bırakıyorlar.
***

Sık sık "seni seviyorum" densin isteyenler bu sözün içerdiği vaadi ve gizlediği yemini ya unutuyorlar ya da farkında bile değiller. Oysa çoğu zaman tutulması zor bir yemindir "seni seviyorum" demek! Tabii siz söylerken tam olarak hissetmezsiniz bunu; tek ayağınız zaten hep havadadır! Ama bir de söylenen kişilere sorun. Onlar bu yemini tutmanızı beklerler hep.
***

Mutlu olmak için çabalamaktan mutsuz olanları görünce kulaklarına fısıldamak istiyorum: Mutluluk biriktirilmez, bankaya yatırılmaz, bozdurulup harcanmaz. Bu kadar zorlamayın canım! Mutluluk bazen farkına bile varmadan yaşanan şeydir. Hem... Mutluluk ölümsüzlük değil! Hepimiz öleceğiz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA