Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Hüzün kalsın!

Allah, acıdan saklasın bizi. Hüznün kalp ağrısı kalsın. Dünya ancak böyle hüzünle güzel!

***

Son zamanlarda kibiri eleştirirken kibirlenenler; bir yandan tevazuyu teklif ederken öte yandan kendini yere göğe koyamayanlar çoğaldı mı, yoksa bana mı öyle geliyor!
***

Günümüzün en sersem insanları kimler? Hiç şüphesiz kendini çok zeki zannedenler.
***

Günümüzün en cahil insanları kimler? Hiç şüphesiz çok şey bildiğini zannedenler.
***

Yağmur, söğüt ağacına bakan pencere kenarı, kahve kokusu ve çello sesi... Ey bitmez tükenmez düşünceler beni hiç değilse şu an rahat bırakın!
***

Sessiz isyanlarımız... En yıkıcısı onlardır. Bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
***

İhtiyacınız sabır ve zamandır. İnsanlar sizi çoğu zaman kendi günahlarıyla suçlayıp yargılarlar.
***
Geçen gün okudum. Nicedir dile getirmek istediğimi Halil Cibran net biçimde ifade etmiş: "Onları yemek yerken gördüm ve kim olduklarını anladım."

***
Yalnızlığına bağlı erkeklerin aşktan korktukları sanılır. Oysa onlar "gelecek"ten korkarlar.
***

"İçli" bir İçişleri Bakanlığı olsa... Tamam! Tamam! Hayal işte!
***

Çekmecelerimiz modası geçmiş dijital ve elektronik aletlerimizin çöplüğüne döndü. Çekmecelerden birini açıyorum; tıka basa mp3 çalarlar, şarj aletleri ve kablolarla dolu. Ötekinde kullanılıp terk edilmiş fotoğraf makineleri duruyor. Ne garip, diyorum içimden, zaman kendisini "durdurup dondurmak" için icat edilmiş aletleri bile hızla eskitiyor!
***
Bütün totaliter odaklar (bazen devlet, bazen toplum, bazen içinde yer aldığımız topluluk, hatta bazen aile, vb.) kitap okumamızdan korkarlar. Çünkü kitaplar bizi "tek başımıza" sever ve hayal gücümüzü kışkırtır. Fahrenheit 451'in itfaiye şefinin dediği gibi, "kitaplar tehlikelidir, çünkü bizi mutsuz kılar."

***
Beyler, ayıp oluyor! "Gazze'de ateşkese Mısır mı, Türkiye mi öncülük etti" tartışması açıp ucuz siyaset analizleri yapmanın ne yeri, ne zamanı! Ölen çocukların anısından utanın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA