Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Melek!

Küçük Melek'i TV'de veya gazetelerde görmüş müydünüz?
Hani yaralıyken bulup on beş ay besleyip büyüttüğü yaban keçisi kendisinden koparıldıktan sonra aylarca onu arayan Artvinli sekiz yaşındaki Melek'i… Nihayet geçen yılın sonunda keçisi Çarli'yi görebildi küçük kız.
Bana sorarsanız, çok sıkıntılı ve dertli geçen 2014'ün küçücük ama güzel haberlerindendi.
Çorum'daki yaban hayata alıştırma parkına çağrılan Melek orada Çarli'yi görünce mutluluktan akan gözyaşlarına engel olamadı.
Keçi şakacıktan tos attı Melek'in ellerine, boynuzlarını sevdirdi, elinden ceviz ve şeker yedi.
Sonra ayrılma vakti geldi. Adı gibi melek kalpli küçük kız babasıyla geldiği parktan ayrılırken bu kez kederinden hüngür hüngür ağladı.
Çorum valiliğinin Melek'e araba gönderip ilde bulunan yaban hayat parkına getirmesi ve artık öldüğünü sandığı keçisini görüp içinin rahatlamasını sağlamasını alkışlıyorum.
Biraz geç oldu ama oldu.

***

Tabii mevzuat hazretleri her seferinde sevgiden daha güçlü çıkıyor. Çarli, yaban keçisi. Yani evcilleştirilmemesi gerekiyor.
Fakat benim dikkatimi başka bir şey çekti: Şu olayda bile bazıları yine o berbat "devletlu" havalara bürünmüşler.
Ne zaman anlayacaklar ki, böyle davrandıklarında en doğru işe bile yanlışlık bulaşıyor; güzellik yerini iticiliğe bırakıyor!
Efendim, Çorum il genel meclisi başkanına göre "Melek televizyon kanallarına çıkarak, ilanlar bastırarak keçi zorla elinden alınmış gibi anti-propaganda yapmış"mış… Bunu da gazetecilere açıklıyor.
Tanıdık bir durum…
Devletlu kafa bir buçuk aylık yaralı bir keçiyi biberonla besleyerek büyütmenin, dışarıda üşüyüp yanına geldiğinde onu battaniyeye sarıp yan yana yatmanın ne demek olduğunu bilemiyor.
Öyle bir bakış ki bu…
Sadece kuralları ve ihlalleri görüyor. Üzerinde Melek'le keçisinin resmi bulunan ve "kayıp aranıyor-Çarli Dutlu köyüne iade edilmeli" yazılı ilanlara baktıkça asabı bozuluyor.
Ama Melek okuldayken bir takım adamların gelip ondan habersiz keçisini götürmelerinin nasıl bir travma yaratabileceğini anlamaya katiyen yanaşmıyor.
Bu kafadan çok çektik; kuşku yok, 2015'te de çekmeye devam edeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA