Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Ambulans!

Yirmili yaşlar, kırklı yaşlar, altmışlı yaşlar... Hızla gelip geçiyor zaman ve artık ne olgunlaşan var, ne de "ol"an! Sadece ve sürekli yaşlanıyoruz. Bu yüzden her yaşta yaşlılık huysuzluğu ve gençlik arsızlığı hüküm sürüyor.

***

Günümüzde yetişkin insan... Ne bir şeye yetişebiliyor, ne de yetkin!
***

Osman Konuk'un dizeleri geliyor şimdi aklıma: "sonra yetişkin oldum, ciddi oldum, aday oldum/ acemi berberlerden korktum, normal oldum/her nasılsına karşı korkudan iyi oldum."
***

Başkası için, bir görev için, bir "şey" için var oluş... Yaşlanmak değil, olgunlaşmak... Mana peşinde olmak... Modernlik bütün bunları bitirdi.
Göklere çıkartılan "birey" özgür fakat boş bir varlık. Hayatının derin bir anlamı kalmadığı için ölümü de dehşet verici. Korkuyor ve ne kadar mutluluk ararsa, o kadar mutsuzluk buluyor.
***

"Önemli olan tek şey sensin, sen kendine bak, bu senin hayatın" diyorlar. Onlarca yıl boyunca okurlarına bunu tavsiye eden yazarlar biliyorum. Hem kendileri, hem de okurları sürekli mutsuz. Dönüp, nerede yanlış yaptık, diye de sormuyorlar. Oysa başkalarının figüran olmaktan öteye gitmediği bir hayat berbat bir hükümranlıktan başka bir şey değildir. Üstelik kimse kendine bakamaz! Yalandır! Göz başkasını görür, kalp başkasını sever ve insan ancak başkaları yoluyla "kendini" bulur.
***

Ara ara çöle git, mağarana çekil, tek başına kal ama sakın nefsinle baş başa kalma! (O mübarek tavsiyeyi hatırlamanın zamanıdır: "Allah'ım sen bizi göz açıp kapayacak kadar kısa bir süre için bile olsa nefsimizle başbaşa bırakma!")
***

Bir kuzine modasıdır gidiyor. Dergilerde kuzine fotoğrafları, seyahatlerde kuzineli kır lokantaları... Havalar ısınıncaya kadar sürer bu nostalji. Fakat özlediğimiz hiçbir şey sadece eşyadan ibaret değil ki! Hani kuzinenin üstünden kestaneleri, mandalina kabuklarını eksik etmeyecek, sürgüsüne öğleden sonra etli güveci sürüverecek babaanneler, nineler neredeler? Yoklar. Ortalıktan çekildiler.
***

Telaşla sevmeye çalışıyor. Ona uzaktan bakınca hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan bir ambulans görüyorsunuz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA