Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Öğrendiklerim...

Pazar notları:

Seviyoruz ama sevindiremiyoruz, seviliyoruz ama sevinemiyoruz. Herhalde bambaşka bir şeyi, basbayağı bir yalanı "sevgi sanarak yaşıyoruz.

***

Ne kadar az sevinç var ve yerini belki tutar diye, ne kadar çok şımarıklık! Ne kadar az neşe var ve yerini belki tutar diye, ne kadar çok eğlence!

***
Sevgimiz ne zaman "can yeleği" olmaktan çıkacak da canımızdan bir parça olacak? Gülün koklansa da, koklanmasa da havaya karışmayı sürdüren güzel kokusu gibi hani... Sanırım o vakte daha çok var!
***

Gençliğimi hatırladım şimdi. Ne çok susardım, sırf iletişim kurabilmek için... Ve bazen hiç durmadan konuşurdum, iletişimi koparmak için.
***

Meyvesi kurumuş gitmiş! Kalana "çekirdek aile" diyorlar.
***

"Gözlerim çok güçlüdür" diyor. "Maşallah!" diye karşılık vermeye hazırlanırken duraksıyorum. Çünkü biliyorum, çok uzun zamandır hakiki anlamda bakıp görmüyor. Ya barkod okuyucusu gibi kullanıyor gözlerini ya da kameranın objektifi gibi.
***

Adam "insan" değil, o kadar alçak, o kadar merhametsiz, o kadar bencil. Fakat bir yandan da hiç durmaksızın bunu itiraf ediyor: "Ben bir bireyim!"
***

Bir gurur, bir gösteriş... Neymiş? Kendini seviyormuş... İyi ki öyle! Ya bu şişinen halleriyle kendini değil de başkalarını sevmeye kalkışsaydı!
***

Christian Bobin çocukluğun farkını ne sarsıcı biçimde anlatıyor: "Çocukluk biter, bekleyiş başlar. Sonsuz bir zamanda yaşayıp her şey olduğumuzu sandığımız zaman bitmiştir, artık ölümü bekleriz." (A Little Party Dress)
***

Sardunyadan öğrendiğim... İlgilenmiyor, haşır neşir olmuyor, besleyip büyütmüyorsan kokulu bir çiçek olduğunu asla bilemezsin.
***

Gülden öğrendiğim... Sen sadece beklersin. Sulayarak, gübreleyerek, bazen sadece karşısına geçip bakarak beklersin... Zamanı ve cevabı o bilir. Bir sabah aniden belirir goncalar. (Dikeninden bahsedeceğimi düşündüyseniz, söyleyeyim: Hiç fark etmedim!)
***

Gelinciklerden öğrendiğim... Dokunmak yaralar, sahiplenmek öldürür. Güzellik, mesafedir, tutku ise hasret.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA