Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar...

Pazar Sözlüğü'nü bu hafta nadasa bıraktım... Bunun yerine, son zamanlarda elimin altında bulunan edebiyat yapıtlarında altını çizdiğim kimi satırları sizinle paylaşmayı istedim. Ben o satırları buraya alıntılarken içimde yeni romanlar, hikåyeler okuma isteği uyandı. Belki sizde de öyle olur.

***
Sessiz bir gün. Dünyanın mutlak hakimi olsaydım, bütün insanlar için her sene en azından bir günü sessizliğe ve tefekküre ayırırdım. (M. NUAYME/Kendini Arayan Adam)
***
Yeni gerçeklik... Siz kimsiniz? Bir görüntü. Sonra kim olacaksınız? Yok olan bir görüntü. (P. SOLLERS/ Venedik Karnavalı)
***
Şehrin kalabalık bir caddesinde de yürüyor olsalar, gözlerden uzak bir park köşesinde de otursalar, hep bir sahnede gibiler. Şimdi sıkı durun: Aşk bir gösteri sanatıdır. Taklitle öğrenilir. (B. BIÇAKÇI/Veciz Sözler)
***
Rus olmak kötümser olmaktı. Oysa Sovyet olmak, iyimserlikti. İşte bu yüzden "Sovyet Rusya" kendisiyle çelişen sözcüklerden oluşuyordu. İktidar bunu hiçbir zaman anlamamıştı. (J. BARNES/ Zamanın Görüntüsü)
***
Doktor, hiç adeti değilken sizi kısa bir görüşmeye çağırdığında, sigarayı bırakıyorsunuz. Sigara içmeye devam etseniz bile artık aynı şey olmaz. O ilk nefeslerin masumiyeti... Deniz kıyısında... Finistere kayalıklarında... Bir zamanlar genç olduğunuzu düşündüğünüzde artık yaşlısınızdır. (A. OVERATH/ Havaalanı Balıkları)
***
Seattle burası: Kısa, parlak bahar birden susuverdi ve yağmurlar geri geldi. Bütün tekerlekler yavaşlamış, bütün görüş mesafeleri kısalmış, bütün modern ticari kafalar birden kendi içine dönmüş. Saatlerce sürecek bu yağmur; apartman daireleri barınak, birer kuş yuvası işlevi görecek. Damlalar her tentede, her saçakta, her antende dönüp duracak. Her şeyin içine işleyip değiştiren yağmur, tabiatla uygarlık arasındaki yarığı daraltacak. O boşlukta unutulmuş özlemler depreşecek. (T.ROBBINS/ Sirius'tan Gelen Kurbağa)
***
Otoriteye uyma dürtüsü çocukluğundan beri içine işlemişti. Asker ailelerinden gelen biri için kurallar vardır, geri kalanlar içinse ilkeler.
(J.HOLT/Hain)
***
İçeride, dışarıda. Yaratılış ve diriliş sebebiye. Beş vakit meşgulüm. (L.İPEKÇİ/Başkası Olduğun Yer)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA