Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Putin'den Rus işadamlarına ağır fırça

YÖNETİM TARZI

İKİ ay önce 6 Haziran'da ntvmsnbc.com'da yayınlanan bir Putin haberini aktararak dün ağırladığımız Rusya Başbakanı'nın yönetim tarzını somut bir örneğe bağlayayım:
MOSKOVA- Ruslar, Başbakan Putin'i televizyonlarda dün oldukça sinirli bir halde gördüler. 22 bin kişinin yaşadığı sanayi kenti Pikalovo'da art arda fabrikaların kapanması ve maaşlarının ödenmemesiyle ilgili şikâyetler Putin'i öfkelendirdi. Bölgedeki işadamlarını Pikalovo'ya çağırdı.
Putin, bir yandan fabrikaları gezerken diğer yandan da işadamlarını azarlamaya başladı. Rusya Başbakanı, işadamlarına "Fabrika neden bu hale geldi? Burasını çöp yığınına çevirmişsiniz" dedi. Daha sonra işadamlarını bir masa etrafında topladı. Masada oturan işadamlarının hepsi takım elbise giymişti ve kravat takmıştı. Putin ise spor kıyafetiyle çok sinirliydi.
Fabrikatörleri hizaya çeken Putin, işadamlarına öfkesini "Sizin bencilliğiniz ve cimriliğiniz beni buralara kadar getirdi. Ya paralarını ödersiniz ya da fabrikalarınızı millileştiririm" sözleriyle dile getirdi. Şartları devlet tarafından belirlenen anlaşma metnini cebinden çıkarıp uzattı. Putin, işadamlarına "Neden herkes benim geleceğimi öğrenince hamamböcekleri gibi dolaşmaya başladı? Neden daha önce karar almadınız?" sorularını yöneltti.
Ülkenin en zengin ismi Oleg Deripaska'nın imzasının eksik olduğunu görünce, canı daha da sıkıldı. Deripaska'ya eliyle gel işareti yapan Putin, kalemini ünlü işadamının önüne atarak "Senin imzanı göremedim. Buraya gel ve imzala. Kalemimi geri vermeyi de unutma" diye konuştu. Putin'in işadamlarına son sözü "Siz kendi aranızda anlaşamazsanız, biz icabına bakarız. Teşekkürler, iyi şanslar" oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA