Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Televizyon dizisinin senaryosundan bile saçma olurdu...

Taraf gazetesinin dün yayımladığı haber ve buna dayalı belgeler doğru çıkarsa, ne yapacağız?
Ya gerçekten "2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde cuma namazı kılınırken bombalı saldırı düzenlenmesi" planlandıysa...
Ya gerçekten 3 Kasım 2002 seçimlerinin sonucunu beğenmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup 12 Eylül'ü model alan çok kapsamlı bir darbe planı için düğmeye bastıysa ve yaptığı çalışmaya "Balyoz Güvenlik Harekât Planı" adını verdiyse..
Ya gerçekten 29 generalle 133 subayın katıldığı rutin seminerde durumdan vazife çıkartılarak "Darbe provası" yapıldıysa. Ya gerçekten bir "Orja Hava Harekât Planı" yapıldıysa ve bunun icra edilmesi ile "Ege uçuşları sırasında Yunan Hava Kuvvetlerine ait uçaklar taciz edilerek tahrik edilecek bir çatışma ortamı oluşturulacak" diye bir hedef belirlendiyse...
Ya şöyle bir senaryo bu planın içine yerleştirildiyse:

Savaş üretilecek

-Mümkünse bir uçağımızın Yunan Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi sağlanacak, bu gerçekleşmediği takdirde yeniden teşkilatlandırılan ÖZEL FİLO personelinden bir pilotun uygun zaman ve yerde kolundaki uçağa atış yapmak sureti ile kendi uçağımızın düşürülmesi sağlanacaktır. Uçağın, Yunan Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldüğü yönünde medyada haberler yaptırılarak, AKP hükümetinin bu konudaki acizliği ortaya konulacaktır.
Taraf'ın haberinde yer alan şu bölümler ya doğruysa...
-134'üncü Filo Komutanlığı İstanbul'da birer gün ara ile iki gösteri yapacaktır. İlk gösteri Kadıköy Meydanı üzerinde olacak ve büyük bir kalabalığın katılması sağlanacak İstanbul garnizonu içerisinde bulunan askeri öğrenciler ile er ve erbaşlar sivil kıyafetli olarak gösteriye katılacaktır. İkinci gösteri ise Fatih'te Çarşamba semti üzerinde gerçekleştirilecektir. Gösterinin yapıldığı gece yarısı cüppeli, sarıklı ve çarşaflı gruplar ellerindeki yeşil bayrakları ve molotof kokteylleri ile Hava Müzesi'ni basarak müzedeki uçakları tahrip etmeleri sağlanacaktır.

Şeriat ayaklanması
-3'üncü ve 8' inci Ana Jet Üs Komutanlıkları başta olmak üzere tüm hava birlikleri nizamiyelerine şeriat isteyen gruplar tarafından saldırılar düzenlenecek, mülki amirlerin izinleri beklenmeden olaylara müdahale edilecek geçici süreler ile hava birlikleri etrafındaki bölgelerde sokaklarda, caddelerde ve çevre yolu ve karayollarında güvenlik bölgeleri oluşturularak denetim sağlanacak, arama yapılacak, şüpheli olduğu gerekçesi ile bazı şahıslar belli süreler alıkonulacaktır. Şiddet gösterenlere şiddetle cevap verilecek, gerekli durumlarda silah kullanmaktan çekinilmeyecektir.
-Hükümetin sıkıyönetim ilan etmesi sağlanıncaya kadar faaliyetlere aralıksız devam edilecektir. Meclis'in sıkıyönetim ilan etmesi için gerekli oy oranı yakalanamazsa, Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) davetlisi olarak Ankara şehir merkezi üzerinde hava gösterileri yapılacak, TBMM'nin çalıştığı gün ve saatlerde Meclis üzerinden çok alçak uçuşlar yapılmak sureti ile TSK'nin varlığı hissettirilecektir.
Ya gerçekten birileri "Çarşaf" ve "Sakal" adlarını taşıyan eylem planları da hazırladıysa...

Kitlesel öfke üretilecek

Ya bunların uyarlanması ile Fatih Camisi'nde cuma namazının farzının kılınmasından sonra bomba patlatılması sonunda Fatihli esnafın oluşturduğu öfkeli radikal grupların sokağa dökülmeleri sağlanacaksa...
Ya gerçekten altında dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın imzası bulunan bir "Harekat Planı" varsa ve Doğan'ın imzasında kullandığı unvan gerçekten "Balyoz Sıkıyönetim Komutanı" şeklinde ise.
Doğru olabilir mi bütün bunlar?
Türkiye'yi 21'inci yüzyılda "Çakma Baasçılık"a taşıyacak böyle bir projeyi, aklı başında hangi insan hazırlayabilir?

Darbe üretilecek

Aşağıdaki gibi bir "Hedef" televizyon dizisinin senaryosunda yer alsa bile "Hadi ordan, sen de" demez miydik?
-Balyoz Komutanlığı, ülke bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliği sağlayarak muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek ve laik demokratik düzenin işlemesine mani olan sebepleri, bir daha hortlamamak üzere ebediyen ortadan kaldırmak maksadıyla; derhal, AKP hükümetini iktidardan uzaklaştıracak ve mevcut irticai yapılanmayı şiddetle bertaraf ederek, belirlenen kadroları iktidara getirerek laik devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis edecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA