Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan iktidar konserine sondan başlamamalıydı...

Kadife sesli Necmi Rıza Ahıskan, sahneye çıktığında çok heyecanlanırdı. Bir konserinden sonra gidip Vasfi Rıza Zobu'ya dert yanmış.
- Vasfi Ağabey, konsere başladığımda yaşadığım heyecan yüzünden ilk şarkılarda hep tutuk oluyorum. Heyecanım yavaş yavaş dinerken açılmaya başlıyorum. Ve konserin sonunda tam açılıyor ve son şarkıyı en güzel biçimde icra ediyorum. Bu durumdan kurtulmam için bana ne tavsiye edersin?
Vasfi Rıza gülerek tavsiyesini seslendirmiş:
- Necmiciğim, konsere sondan başla, demiş. AK Parti'nin ve Başbakan Erdoğan'ın, Vasfi Rıza'nın tavsiyesine bilmeden uydukları ve "İktidar Konseri"ne sondan başladıkları söylenilebilir.

Konserin başındaki icraat
AB'ye tam üyelik için aday olmak, askeri vesayetin sona erdirilmesi, Kürt açılımı, Ergenekon ve Balyoz benzeri darbe girişimlerinin yargı önüne getirilmesi, İktidar Konseri'nin başında icra edildi.
Ekonomik açılımlar, alt ve üst yapının yenilenmesi, Anadolu Kaplanları'nın ihracat bayrağını taşımaya başlamaları, sağlık alanında geniş kitlelere götürülen hizmetler, "İktidar Konseri"nin ilk dönemlerindeki şarkılardandı.
Dinleyiciler (yani seçmenler) bu konserden o kadar tatmin duydular ki, konserin bitmemesi için iki genel seçimde de AK Parti'yi iktidarda tuttular.

Eleştirmenlerin durumu
Konseri izleyen eleştirmenlerin (yani medyanın) büyük çoğunluğu da, övgülerini ve desteklerini açıkça seslendirmekteydiler.
Ne var ki konserin yaşadığımız dönemdeki bütün izleyicileri konserin başındaki havada değiller.
Örneğin bütün yaşamlarını militarizme karşı konumda olmakla belirleyen kesimler, askeri vesayetin buharlaşması nedeniyle kendilerini boşlukta hissediyorlar.
"Derin Devlet"in yerine "Derin İktidar"ı koyarak bu yeni duruma kendilerini uyarlama çabası içinde olanlar var şimdi.
"Kürt Açılımı"nı şiddet eylemleriyle sabote eden PKK'ya söz geçiremeyeceklerini bilenler de, şimdi devleti ve dolayısıyla AK Parti iktidarını sorumlu tutmayı daha kolay buluyor.

Rol modeli kim?
Konserin tam ortasında dinleyiciler arasına katılan ve bir referandum bir de seçim yenilgisi yaşayan CHP'nin yeni lideri Kılıçdaroğlu ise, magazin dünyasının ilgisini çeken ve tweetleri ile ona buna yakışıksız suçlamalarda bulunan bir figürü kendisine rol modeli olarak benimsedi.
Dünkü CHP grup konuşmasında da Başbakan Erdoğan'a hitaben "Senin ne mal olduğunu millete anlatacağım" demiş.
Bu durumlar çerçevesinde Başbakan Erdoğan'a şunu söyleyebiliriz:
- Keşke iktidar konserine baştan başlasaydınız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA