Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Netanyahu Obama'yı pas geçip Kongre'de konuşacak

Sade Türkiye'de değil hemen her ülkede kendine özgü paralel yapılanmalar vardır. Bu yapılanmalar bazen "Devlet"i de yönlendirir. Mesela Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en etkin ve güçlü paralel yapılanma "Siyonist Lobi" değil midir?
Düşünün ki son yarım yüzyılda gündeme gelen ve günümüzde "Uluslararası terörizm" kavramı içinde ele alınan tüm gelişmelerin merkezinde İsrail'in Ortadoğu'da izlediği siyaset ve bunun ABD tarafından kayıtsız şartsız desteklenmesi var. Bir anlamda Amerikan dış siyaseti İsrail tarafından belirleniyor. Başka bir deyişle ABD'nin Ortadoğu'ya baktığı gözlük İsrail yapımıdır.

Siyonist lobi
Amerika'yı böylesine yönlendiren "Siyonist Lobi"ye kestirmeden "Yahudi Lobisi" demek pek doğru değil. Çünkü Amerikalı Yahudilerin tümü bu lobinin içinde değil. Buna karşı lobide Hz. İsa'nın Kudüs'te yeniden dünyaya döneceğine (Resurrection) inanan "Hıristiyan Siyonistler" de var. Eski ve yeni "Neoconlar" da bu lobinin rüzgârını estiriyor...
Medya, üniversiteler, film endüstrisi, "Think tank" denilen düşünce kuruluşları, siyaset ve çeşitli sivil toplum örgütleri zemininde ABD'nin seçilmişleri de atanmışları da, İsrail'in çıkarları doğrultusunda yönlendiriliyorlar. Bu tabloyu eleştirenler mesleklerinden ediliyorlar, kara listelere alınıyorlar. Ve ABD alınan kararlarda payı olsa da olmasa da, dış serüvenlere sürükleniyor. "Gazze Faciası" benzeri İsrail eylemlerine ortak oluyor... Amerika destekledikçe İsrail Filistinlilere karşı izlediği sertlik politikasını tırmandırıyor. Bu durum da hem terörist oluşumları hızlandırıyor, hem de ABD'yi Ortadoğu'da yalnızlığa sürüklüyor.

Obama'nın haberi yok
Bakalım Başkan Obama'nın önümüzdeki ay Washington'u ziyaret edecek olan İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kabul etmeyeceğini açıklaması, bu çizginin kırılması anlamına gelecek mi? Ama biliyoruz ki 17 Mart'ta yapılacak İsrail seçimlerine hazırlanan Netanyahu Obama ile görüşemese bile, yine o lobinin girişimleri ile ABD Kongresi'nin ortak oturumunda 11 Şubat'ta bir konuşma yapacak. Üstelik bu konuşmanın yapılacağı, Obama'ya bildirilmemiş bile... Netanyahu'nun bu konuşmasında Obama'nın izlediği İran'la diyalog politikasını eleştireceği ve Müslüman ülkeleri de terörist olarak niteleyeceği de kesin gibi.

Bizim paraleller
Kısacası ABD'nin de bir "Paralel Yapı"sı var... Bizim Paraleller de bu yapının gücünü bildikleri için İsrail'e yakın durmaktalar. Kendilerini ne kadar "Dini Cemaat" olarak sunsalar da Mescid-i Aksa'da, Gazze'de, Batı Şeria'da olup bitenlere değil, Netanyahu'nun söylediklerine kulak veriyorlar... Türkiye'ye karşı Netanyahu ile aynı çizgiyi izliyorlar...
Evet... Dünya gerçeklerinden biri de bu işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA