Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Halkın sesi hakkın sesidir

Seçmen kararını verdiğine ve bu kararı ilgili ilgisiz herkes öğrendiğine göre, 7 Haziran genel seçimleri de, seçim kampanyası döneminde söylenenler de artık düne aittir... Şimdi yeni şeyler söylemenin ve yarına dönük yaşamanın zamanıdır.

Hep başardık

Şimdi çoğulcu ve özgürlükçü demokratik siyasetin, farklı olanların ve hatta birbirlerine çok zıt olan karşıt görüş sahiplerinin bir arada yaşamalarını mümkün kılan bir meslek olduğunu yeniden hatırlamanın zamanıdır. Bunu geçmişte defalarca başardı siyasetçilerimiz... Başaramadığımız zamanlarda da, ne tür ekonomik ve siyasal krizlere sürüklendiğimizi yine defalarca görmedik mi?

Belirli odaklar

7 Haziran öncesinde Türkiye'nin geleceğinin, gelişmesinin ve istikrarının sadece bizim meselelerimiz olmadığını gördük... Türkiye'yi Suriye'nin, Irak'ın, Mısır'ın, Libya'nın kader çizgilerine çekmek isteyen iç siyasetin kayıt dışı odakları yanında, dışarıdaki bazı merkezlerin de var olduklarını artık görmüş ve bilmiş olmamız gerekiyor. Bu çerçevede birlikte olmaları mümkün görünmeyen eğilimlerin kirli ittifaklar yaptıklarını da hayret ve ibretle izlemedik mi?
Yakın geçmişte yaşananlardan ders almamış olmamız herhalde mümkün değildir. Şimdi beklentimiz akıl ve vicdan sahibi seçilmiş siyasetçilerimizin bu dersleri siyasetin müfredatına sokmalarıdır... Farklılıkları olduğu kadar bizi birleştiren niteliklerimizi ön plana çıkartan ve yarınlarını bu ülkede bulan insanlara nefes aldıran söylemlerin seslendirilmesini bekliyoruz.

Halkın sesi

İstikrarımızın ve bunun güvencesi olan özgürlükçü demokrasimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu sayede tarihimizin ve coğrafyamızın bizi mahkûm ettiği zorlukları aşmayı başardık, başaracağız. 7 Haziran genel seçimlerinin sonucunun siyasete ve farklı partilere nasıl yansımalar göstereceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu satırların yazarı olarak meslek yaşamımda Türkiye'nin bugününün hep dününden daha iyi olduğunu görmüş biriyim... Bugün de yarına aynı açıdan bakıyorum... Her yeni gün Türk halkının önünde açılan bir ufuktur.
Halkın sesi gerçekten hakkın sesidir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA