Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erken seçime doğru gidiyoruz

Siyasetteki muhtemel gelişmeleri öngörebilmek için, önce çoğunluğu temsil eden partinin sözcülerinin söylediklerini değerlendirirsiniz. Bu açıdan İzmir'de konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ve Çorum'da konuşan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın söylediklerine kulak vermek, siyasi aklın gereğidir...
Babacan şöyle konuşmuş:
"-Önümüzdeki haftalar koalisyon arayışının olacağı haftalar olacak. AK Parti olarak samimi bir çaba içerisinde olacağız. 'Türkiye'yi nasıl daha iyi yönetebiliriz, Türkiye'yi nasıl iktidarsız bırakmayız' bunun mücadelesini vereceğiz. Eğer olursa olur. Türkiye için iyi de olur ama baktık ki bu uzlaşma yok, o zaman zaten Anayasa hükümleri açık. Türkiye'de genel seçimlerin yenileneceği döneme gireceğiz. Hukuk neyse bunu aynen uyguluyoruz. Halkımızın iradesi de Anayasada gayet açık ama dikkat etmek zorundayız."

Büyük belirsizlik

Bozdağ da şunları söylemiş: "-Bakın 7 Haziran'dan bugüne bir ay geçti. Türkiye'de yarın hükümeti kimin kimlerle kuracağı belli mi? Belli değil... Emin olun işin içinde olanlar da yarın ne olacağını, bu formüllerden hangisinin Türkiye'nin geleceğini yöneteceğini onlar da bilemiyorlar. Büyük bir belirsizlik var. Belirsizlik her zaman devlete de millete de zarar verir. Biz parti olarak, AK Parti olarak belirsizliğin ortadan kalkması için her türlü gayreti, çabayı ortaya koyacağız."
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Ankara'daki konuşmasında konuya şöyle yaklaşmış:

Fedakârlık gerekiyor
"-7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizlik durumunu en sağlıklı şekilde geride bırakmak mecburiyetindeyiz. Bu kritik dönemde Türkiye'nin önündeki meselelerin çözümü için inisiyatif alan, fedakârlık yapan herkes bu milletin gönlünde değer kazanır.

-Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümet kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kuruluşunun ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."

Muhalefet isteksiz
Peki, koalisyon görüşmelerinin arifesinde muhalefet sözcüleri acaba ne diyorlar?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti- CHP koalisyonunu işaret ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise AK Parti-MHP koalisyonu ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. HDP'de ise koalisyon arayışlarından çok, siyaseti sokakta ya da dağda aramak eğiliminin ağır bastığı biliniyor.
Bu noktada "Gelecekte ne olabilir" sorusunun en mantıklı cevabı "Türkiye bir erken genel seçime gidiyor" çizgisinde şekillenmekte... "Halkın sesi hakkın sesi" olduğuna göre de, bundan ürkmekte bir anlam yoktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA