Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sorumsuz ABD ve her şeyden sorumlu Erdoğan

Bazı akılsızların ya da kötü niyetli cahillerin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki kargaşadan kaçmak isterken boğulup sahillere vuran göçmen cesetlerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumluluğunu aramaları şaşırtıcı değil... Bu tür akıl dışılıkları Osmanlı'nın nasıl alaya aldığını anlatan bir anekdot bile vardır kitaplarda...

Yanlış adrese teslim

Geçmiş zamanlardan birinde Osmanlı'nın Halep Valisi'ne İstanbul'daki Padişah'tan bir emir fermanı gelmiş... Bu fermanında Padişah Halep Valisi'ne "Vali paşa, 100 bin ton en iyi cins çayı paketleyip, acele payitahta yolla" diyormuş... Halep Valisi bu fermanı aldıktan sonra İstanbul'a şöyle bir mesajla cevap vermiş:
- Padişahım... Çin imparatoruna gönderdiğiniz mesaj yanlışlıkla bana geldi. Arz ederim...

Cehaletin yansımaları

Irak'taki, Suriye'deki ve tüm Ortadoğu'daki krizlerin sorumluluğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklemek isteyen geri zekâlılar, kafalarını kumdan çıkartıp biraz bu bölgede yaşananların özüne girebilselerdi... "Irak'a demokrasi getiriyoruz" diyerek bu ülkeyi işgal eden ve iç savaşa yönlendiren eski Başkan Bush'u da, Suriye'nin Esad'ına "Vatandaşlarını öldürürken zehirli gaz değil de sadece bomba kullan" diyen Amerikan ve Rus diplomatlarını da, Mısır'daki darbeye "Darbe" diyemeyen Avrupa Birliği organlarını da hatırlayabilselerdi, durum farklı olmaz mıydı?

Hatalar zinciri

Veya Arap Baharı'nın rüzgârları Suriye'de de esmeye başladığında Beşşar Esad, Tunus'un Raşid Gannuşi'si gibi davranıp muhalifleri ile diyaloga ve ortaklığa girseydi, Suriye bugün yaşanan trajedilere sahne olur muydu? ABD işgal kuvvetleri bağnaz Şii Maliki'ye Irak'ı teslim edip Sünnileri cehennem azabına mahkûm etmeseydi, bugün IŞİD'den söz edilir miydi?
Bu saplantılı cahiller dünya siyasetinin ve diplomasisinin kronik açmazını görmeye ve anlamaya çalışmak yerine, bizim iç siyasetimizin kişilere dönük öfkeler üzerinde yürütülen kısır döngüsünü sürdürmeye çalışmaktan başka, ne yapabilirler ki?

Sorumsuz süper güç

Sorun ortada... Süper devlet ABD sonuçlarını hesap etmeden dünyanın çeşitli bölgelerinde askeri güç kullanıyor... Irak'ta da görüldüğü gibi bu kullanım, hedef alınan ülkeyi de, bölgeyi de, krizlere ve trajedilere taşıyor. Sonuçta Irak'taki veya Suriye'deki kriz komşu ülkeler, Lübnan'ı, Ürdün'ü ve tabii Türkiye'yi de çeşitli şekillerde ve boyutlarda etkiliyor. Ama bu krizin ve trajedilerin mimarı ABD bunlardan hiç etkilenmiyor... Yüzbinlerce Ortadoğulu katlediliyor, kentler harabeye dönüyor, ölümden kaçan göçmenler kitlelerle boğuluyor.. Amerikan medyası ise Afrika'da aslanların, denizlerde balinaların tükenmesine daha fazla ilgi duyuyor. Bu arada 3'üncü Bush da Başkan aday adayı oluyor...
Bizim geri zekâlı ve kötü niyetli cahiller de "Bütün bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır" diyorlar bu sırada.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA