Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Vuduculuk bedduaları daha etkili kılabilir

Pensilvanya'da mukim sığınmacı Türkiye'nin seçilmişlerini hedef alan beddualarına yeni beddualarını eklediği bir televizyon şovu daha yapmış... Kâbuslarla dolu hayal âleminden aktardığı şu yeni temennilerini seslendirmiş:
"- Yemin bile edebilirim. Şiddetli bir fırtına ile devrilen ağaçlar gibi bir bir, üst üste devrilecekler. Hazana maruz yapraklar gibi savrulup gidecekler. Kendilerini bir şey görenler, yapraklar gibi toprağa gübre olarak dökülecekler."

Çakma Humeyni
Kendi ülkesinde bir yasa dışı örgütün lideri konumunda bulunan ama Amerikan bayrağı altında "Çakma Humeyni" görüntüleri verebilen bu kişi siyasi ve parasal emellerine İslam'ı alet edecek yerde, beddualarını minik heykellere iğne batırarak daha da güçlendirebileceği "Voodoo" inancının bir rahibi olamaz mıydı?

Vuduculuk

Gazete haberlerinde okumuşsunuzdur. Katoliklik ile "Afrika Animizmi"nin kendine özgü sentezi olan Voodoo inancının Büyük Rahibi Max-G. Beauvoir'un geçen hafta 79 yaşındayken ölmesi dolayısıyla, "Vuduculuk" hakkında sayısız yayınlar yapıldı. Fransız eğitimli bir kimya mühendisi olan Beauvoir, 2008'de Haiti'nin voodoo tarikatlarını bir konfederasyon altında toplamış. Bu inanç 2003'ten beri Haiti devleti tarafından resmi din olarak kabul ediliyormuş.

Beddua seansları

Beauvoir de devrik Duvalier rejimi döneminde ABD'ye sığınmış... Ama Pensilvanya'da değil Washington DC'de kurduğu "Yehwe Tapınağı"nda 1996'dan 2005'e kadar yaşamış.
Vuducular beddua ayinlerinde bol bol hayvan kanı akıtırlarmış... Onların "Rahip" dedikleri erkek büyücü "Houngan"ların ve kadın büyücü "Mambo"ların, beddualarına hedef olan kişileri simgeleyen yapma bebeklere iğneler batırdıklarını filmlerde görmüşsünüzdür.

Haiti bir alternatif olabilir

Kısacası Pensilvanya'daki sığınmacı gözlerini döndüre döndüre ve takkesini ite kaka ekranlarda beddualar yağdıracağına, mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı simgeleyen bir yapma bebeğe iğneler batırsa, daha ilgi çekici görüntüler vermez miydi? Böylece "ABD'den çıkarsam nereye giderim" sorusuna cevap olarak da "Haiti'ye gidersin"i alabilirdi... Yeni tapınak da Pensilvanya'dan sonra, Port-au-Prince yakınlarında bir yerde kurulabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA