Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Güzellik uykusundan 15 Temmuz kâbusu ile uyandık

15 Temmuz'da yaşadığımız trajedi, uyanmamıza neden olduğu için, belki de yaşamamız gereken bir olaydı.
Aslında 15 Temmuz öncesi içinde bulunduğumuz duruma "Uyku" değil de "Görme özürlülük" veya "Ayıplı durumları kabullenmişlik" desek belki daha doğru olacaktır.
Örneğin FETÖ'nün devlet yapılanmasına sızdığını ve iktidardan pay istediğini 15 Temmuz'dan önce de bilmiyor muyduk? Devlet de bu gerçeği çok iyi bildiği için, kimin FETÖ'cü olduğunu ayrıntılı listelerle saptamış. 16 Temmuz günü bu listeler devreye sokuldu ve gözaltılar o anda başlatıldı.

Gerekçe bulunamaz
O ana kadar beklenmesine ne tür bir gerekçe gösterilebilir ki? Nitekim bu gerekçeyi şu ana kadar duymuş değiliz.
Bunun gibi PKK terörü karşısında devletin ve siyasetin yıllardır sergilediği kararsız durum da açıkçası kafa karıştıran nitelikte değil mi? Örneğin Fetullah Gülen'i ta Amerika'dan, Pensilvanya'dan isteyen bizler, hemen yanı başımızdaki topraklardan PKK'yı yöneten, gazetelere, televizyonlara demeçler veren ve ipini kopartan herkesin kolayca ziyaret edebildiği teröristlerin elebaşılarını yakalayıp Türkiye'ye getirmeye teşebbüs bile etmedik.

Yeniden uyumayalım
Bunun gibi HDP'li belediyelerin PKK'ya yardım etmelerini, tünellerle, kanallarla teröre alt yapı sağlamalarını, anayasal haklarıymış gibi sonuna kadar seyretmedik mi?
Bu bakımdan şimdi devletin bütün gücü ile vatan topraklarının PKK'dan temizlenmesi için başlattığı seferberlik, 15 Temmuz'un bugüne yansıyan olumlu sonucudur.
Dilerim devlet ve siyaset yeniden 15 Temmuz öncesindekine benzer bir güzellik uykusuna yatmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA