Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

“15 Temmuz sendromu”nu geride bıraktık

Irak'ın kukla yöneticileri Türkiye hakkında ileri geri konuşadursunlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği Türkmen kuvvetleri veya "Özgür Suriye Ordusu" tarafından dün Dabık da DAEŞ'ten kurtarıldı. Topları, tüfekleri ve sözde orduları ile Musul'u bir günde DAEŞ'e teslim eden Bağdatlı kuklalar, olanlar hiç olmamış gibi davranırken, acaba yüzleri kızarmıyor mu?
"Fırat Kalkanı Harekâtı"nın başarısı, sade Suriye'nin DAEŞ'li teröristlerden adım adım temizlenmesi anlamına gelmiyor. Ya da Musul'un kurtarılmasına dönük çeşitlemeler arasında, başka dertleri yokmuş gibi Türkiye'yi karşılarına alan Bağdatlı kuklaların zekâ derecelerinin düşüklüğünü kanıtlamıyor.

Normale dönüş
Bu harekâtın başarısı, 15 Temmuz'da adeta bir iç savaş provasının sahnelendiği Türkiye'nin normale döndüğünün de işaretidir. Darbe girişimini tezgâhlayan hainler yüzünden toplumun Silahlı Kuvvetler'e duyduğu güvensizlik, gerek Fırat Kalkanı Harekâtı, gerekse Çukurca başta olmak üzere Güneydoğu'da dokuz bölgede PKK'ya karşı başlatılan harekât ile giderilmiştir.
Yakın geçmişte FETÖ'cü hainlerin sabote ettikleri PKK ile mücadele, artık tavizsiz şekilde sürdürülmektedir. Bu konuda özellikle Başbakan Binali Yıldırım'ın kararlı tutumu ve Genelkurmay'ın geçmiştekinden farklı yaklaşımı, PKK ile mücadelenin eskisinden farklı şekilde başarılı olacağının kanıtlarıdır.

Amerika ve PKK
PKK ile mücadelede tam başarıya ulaşmak konusundaki önemli engel, PKK'nın arkasındaki Amerikan desteğinin nereye kadar gideceğinin kestirilememesidir. Amerikan uydusu olan Irak'ın topraklarında PKK'nın ve liderlerinin rahatça yaşamaları, bu konudaki en ciddi sorundur.
Ama sonuçta Türkiye "15 Temmuz sendromu"nu geride bırakmış ve kendi gündemini kendisi belirlemeye başlamıştır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA