Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İttifakın patronu için demokrasi teferruattır

Değerli düşünce ve bilim adamı Şükrü Hanioğlu 2013'te Sabah'ta yayınlanan makalesinde "Ortadoğu'nun trajedisi"ne neşter atarken, hem uluslararası hem de iç siyasete egemen olan çifte standardı şöyle özetlemişti:
"- Sömürge ve manda rejimleri sona erdiğinde ise bırakılan miras 'tek adam' rejimlerinin önünü açtı. Bunların Batı ile iyi geçinenlerine 'lider', onunla çatışanlarına 'diktatör' dendi. Neticede Batı'nın bölgeye on dokuzuncu asırda başlayan müdahalesi, doğal olmayan sınırlar, bunlar içinde kâğıt üzerinde var olan milletler ve onları bir arada tutabilecek tek güç olarak görülen diktatörler yarattı."

Seçilmişlik teferruat
Bu teşhis o kadar doğru ki... Örneğin şu anda Amerikan medyası açısından Filipinler'in halk oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Duterte bir "Diktatör"dür... Çünkü Duterte "Biz Amerika'nın köpeği olmayacağız" demiştir.
Gerçekten seçilmiş olmak ya da darbe ile işbaşına gelmiş olmak, "Patron Devlet" için fazla fark etmiyor. Örneğin Franco'nun İspanya'sı da NATO'da değil miydi? Bizim 27 Mayıs darbesini yapanların ilk açıklaması "NATO'ya, CENTO'ya bağlıyız" şeklinde değil miydi?
"Dünya Düzeni"nin temel değerini oluşturan bu çifte standardı bildiğiniz takdirde, ülkeniz hakkında Batı medyasında yer alan yayınlara öfkelenmezsiniz.

Onlar ne diyor?
FETÖ'cülerle birlikte yaşadığımız ve onların devleti ele geçirme planlarının henüz açığa çıkmadığı dönemlerde, Batı medyasında Türkiye'yi öven yayınlar yapılırdı... Ne zaman ki FETÖ'cülerin foyaları açığa çıktı ve devlet onların üzerine gitti, Batı medyasında da Erdoğan'ın diktatör olduğuna ilişkin yayınlar arttı. Tabii Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'nın her dediğine evet dememesi de, bu yayınları artırdı.
Kısacası Erdoğan'ın 2002'den beri her girdiği seçimden galip çıkması, Amerika için de, Batı denilen dünya için de sadece teferruattır. Yani biz kendimizi bilelim ve "Onlar ne diyor" takıntısına asla kapılmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA