Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Amerika’nın Türkiye’ye karşı yanlışını Putin teşhis etti

Amerikan Başkanlık seçim kampanyasında, özellikle Hillary Clinton'ın seslendirdiği iddia, gündemi hep işgal ediyor. Bu iddiaya göre bizzat Putin'in talimatıyla Rus hacker'lar Clinton'un hesaplarına girmekte ve onun seçimi kaybetmesi için e-maillerindeki özel ve gizli bilgileri medyaya sızdırmaktalar.
Bu iddiaya dayalı olarak "Amerikan siyasetini bir yaban ülkenin yönlendirmeye kalkışması kabul edilemez" içerikli hamasi konuşmalara her gün tanık olunmakta.

Putin tabloyu gördü
Önceki gün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmayı okuyunca, "Putin Amerikalıların verdiği pasla onlara gol atmış. Üstelik bu gol Türkiye'nin Amerika ile olan hesaplaşmasına da ışık tutacak nitelikte" diye düşündüm.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle görüşmesinde 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'da yaşadığını anlattığını belirten Putin, "Hangi yöntemle olursa olsun başka bir ülkenin iç siyasi sürecine müdahale kabul edilemez. İster siber saldırılar isterse de o veya bu ülkede bulunan organizasyon aracılığıyla" ifadelerini kullanmış.

İç işlerine karışmak
Evet... Putin'in söylediklerini acaba Amerika nasıl değerlendirecek? Fetullah Gülen'i Amerika'da tutarak Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmek, hangi kurala ve hangi dostluk anlayışına sığar?
FETÖ konusunu ele almak üzere ABD'de bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, dün bir panelde konuşurken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 18 yıldır ABD'de yapılanmasını sürdürdüğünü belirterek, "Eğer tedbir almazsanız 10 yıl sonra FETÖ'nün ABD'deki yapılanmasının önüne geçemezsiniz" dedi.

Gülen ve Usame
Bekir Bozdağ, FETÖ'nün insanları kandırmak için bazı alanları kullandığına değinerek, şunları söyledi:
"ABD için Usame bin Ladin ne anlama geliyorsa Türkiye için de Fetullah Gülen o anlama geliyor. Gülen'in iade edilmemesi, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere büyük zarar verecektir. Umarım bu sürecin sonunda geçici tutuklama ve akabinde iade gerçekleşir ve Türk- Amerikan ilişkileri bundan daha fazla zarar görmez."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA