Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Herhalde Trump bu kadar çok sokak eylemi beklemiyordu

Burada ne yaptılarsa, şimdi aynısını ABD'de tezgâhlıyorlar. Trump aleyhindeki sokak gösterileri, sonunda bizim "Gezi Kalkışması"nda gördüğümüz eylemleri içermeye başladı. Çeşitli kentlerde maskeli kişiler mağazaların camlarını indirmekteler... Ve CNN tıpkı bizde yaptığı gibi bu eylemleri hem canlı yayınlarla kitlelere aktarıyor, hem de yorumlarla bu eylemleri övüyor.

Papa da katıldı
İşin en ilginç yanı Vatikan'daki Papa da bu akıma kendini kaptırdı. Trump'ın yemin töreninde yaptığı "Önce Amerika" içerikli konuşmadan hemen sonra, El Pais gazetesine popülizmin tehlikelerini anlatan bir demeç verdi ve Hitler'in de popülizmle başa geldiğini söyledi. Bu arada ABD'deki kadın hakları yürüyüşçüleri arasında bulunan Madonna, konuşması sırasında küfürler savurdu. CNN üç defa tekrarlanan bu küfürleri yayınladı.

Biz bunları yaşadık
Bütün bunlar Trump'ı durdurur mu bilinemez... Ama kendisinin yemin törenine gelenlerin Obama'nın yemin törenine gelenlerden daha az olduğunu vurgulayan medyayı Beyaz Saray sözcüsü ağır sözlerle eleştirdi.
Olayın bizi ilgilendiren yanı, seçilmiş iktidara sokak eylemleri ile karşı çıkılması modelini biz de yaşadık. Daha da ötesi kökü dışarıdaki odaklar hem adli hem de askeri darbeleri sahneye koydular. İşin garip yanı bu "Kökü dışarıdaki odaklar" ABD topraklarında bulunmaktalar. Ve şimdi bu ülkede "Amerikan Baharı" ile kendi seçilmiş yönetimlerini ve Başkan Trump'ı hedef almış durumdalar.

Ne zaman görüşecekler?
Bizde bu tehditler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı ve halk kitlelerinin canları pahasına demokrasiye sahip çıkması ile atlatıldı. Ama hâlâ FETÖ'cüler talimatlarını Pensilvanya'dan alıyorlar. İşadamı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığını tekrarlayabilir mi bilemeyiz... Ama şu anda bütün dünyanın Trump'tan beklentileri ile, Trump'ın gündemindeki öncelikler çok farklı. Bakalım Trump da, Ortadoğu konusunda Erdoğan'la uyum içinde olacak mı? Ve bu tarihi buluşma ne zaman gerçekleşecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA