Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Akıllı cep telefonu kullanan seçmenler artık çoğunlukta

Akıllı cep telefonu ile ulaşamayacağınız bilgi kaynağının kalmadığı bir dünyada, hâlâ doğru olmayan iddiaları cevher yumurtlarmış gibi siyaset meydanına sunanları gülünç bulmuyor musunuz?
Örneğin "Partili Cumhurbaşkanı"na yol açacak olan Anayasa değişikliğini sanki Türkiye'de hiç olmamış gibi yorumlayanlar internetin arama motorlarına girip 1930'ların Türk gazetelerini bir tarasalar, herhalde utanırlardı.

Gazi'nin Nadi Bey'e cevabı
Mesela o dönemde 5 kuruşa satılan Cumhuriyet gazetesinin 10 Eylül 1930 günkü nüshasının birinci sayfasındaki manşet "Gazi Hazretlerinin Nadi Bey'e cevabı" şeklinde... Bu cevabında Gazi "Ben Cumhuriyet Halk Fırkası'nın Umumi Reisiyim. Bu teşekkülle tarihen bağlıyım. Bu bağı çözmek için hiçbir sebep yoktur ve olamaz" diyor.
"Gazi"nin Atatürk, "Nadi Bey"in Yunus Nadi, "Umumi Reis"in Genel Başkan ve "Cumhuriyet Halk Fırkası"nın CHP olduğunu öğrenmek için de arama motorlarına girenler herhalde olacaktır.

Bilişim çağı
Günlük siyasi tekerlemelerden bıkanlar arasında siz de varsanız, internete girip Paris'te Louvre'u, New York'ta MoMa'yı gezebilirsiniz. Yakın tarihe kadar benim için New York'a gitmekteki ana neden hiper-kitabevlerinin rafları arasında dolaşmaktı. Şimdi "Amazon" istediğim kitabı iki günde elime ulaştırıyor.
Eski evlerdeki üzerlerine dantel örtülen ve küçüklerin dokunması yasak olan radyoları hatırlayın. Cep telefonunuzdan yahut dizüstü bilgisayarınızdan dünyadaki bütün radyo istasyonlarına ulaşmak işten değil artık... Daha ötesi televizyon kanalları da artık internette...

Uyanın artık
Olay sadece bilişim dünyasındaki devrimlerden ibaret değil. Hiç yeni otomobillerin eskilerinden ne kadar farklı olduğuna dikkat ettiniz mi? Yeni otomobilin arızasını anlamak ve onarmak için onun beynini bir bilgisayara bağlamak yeterli oluyor. Buharlı motorlar, içten patlamalı motorlar, elektrik motorları insan gücünün kaldıraçlarıydı. Bilişim teknolojileri ise insan beyninin kaldıraçlarını üretmekte.
Siz hâlâ insanlarınızın eski çağlarda yaşadığını ve seçmenlerinizin ezberlere dayalı oy kullandığını zannediyorsanız, yüz yıl geçse bile iktidara aday olamazsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA