Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Anayasaya hayır diyenler daha önce de her şeye hayır demişlerdi

Anayasa değişikliğinin halkoyu tarafından kabul edilmesi ertesinde, Türkiye'de gelişmenin ve istikrarın eskisinden daha güçlü biçimde devam edeceğini görmemek mümkün değil. İnkâr edilmesi mümkün olmayan bu gerçeğe rağmen bazıları referandumda "Hayır"ın ağırlıklı çıkması için neden kampanyalar yapıyorlar?

Hayırcıların tahlili
Bu tür cevaplanması zor soruların cevapları bir anda karşınıza çıkabilir... Dün Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmayı dinlerken, aradığım cevapların çoğunu bulduğumu hissettim. Mesela bazı kesimlerin "Evet" yerine neden "Hayır" dediklerinin gerekçelerini Başbakan Yıldırım bu hayırcılardan daha açık ve seçik anlatıyordu...

Kimler hayırcıdır?
Bu konuşmadan alıntılar yaparak, hepimizin aradığı cevaplardan bazılarını hatırlatayım:
"- Siz bakmayın, 'Hayır türküsüyle' milletin içini karartan bu felaket tellallarına. Ne diyor bu tellallar, 'Efendim, ülke bölünecek.' Yahu bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa 'evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten?"

FETÖ de hayırcı
"- Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten? 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi bölmek isteyen FETÖ terör örgütü 'hayır' kampanyası yapıyor. Pensilvanya'daki fitne yuvasından 'hayır oyu talimatı' çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye 'evet' derler mi? Demezler, o yüzden de 'hayır' diyorlar."

Her şeye hayır
"- Hayırcıların nereden başlayıp nereye vardıklarını görelim. Hayır demeyi adet edinenler, Marmaray'a, Yavuz Sultan Selim, 3. Havalimanı, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü, bölünmüş yollara hayır demedi mi? Türkiye'nin istikrarlı şekilde gelişmesini sağlayacak ne varsa hayır dediler."

Hizmetlere evet
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında Cumhurbaşkanının partili olmasını anlatırken de şöyle konuştu:
"- Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olmadan önce hem AK Parti'nin Genel Başkanı, hem de Başbakandı. Başbakan olarak Türkiye'yi yeni baştan kim imar etti. Doğudan batıya, kuzeyden güneye her vatandaş hizmetle buluşmadı mı? Üniversiteler yapılmadı mı? Hastaneler açılmadı mı? Açıldı. Havayolu halkın yolu oldu, hızlı tren hayali gerçeğe döndü. Şehir hastaneleriyle bir devrim yaptık.

Yeni bir koalisyon
"- Bu millet bu hizmetlerden faydalanırken partisi mi sorulur? Bizim için geçerli tek kural, hizmette siyaset olmaz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi meşru yönetim erkleri arasındaki koalisyonu güçlendiriyor. Bunlar partili olmaz diyor, oysa Başbakan partili... CHP'li belediye başkanları seçildikten sonra partilerini mi unutuyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA