Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Referandum sonrasında da zor günler bitmiyor...

Şu 16 Nisan referandumunu problemsiz ve sağlıklı bir sonuçla geride bıraktıktan sonra da, yapacak o kadar çok işimiz var ki... Özellikle Trump Amerika'sının bilinmezlerde ve çelişkili kararlarla dolu gündemine Türkiye olarak kendimizi kaptırmamamız, herhalde öncelikli bir meselemiz.
Bu açıdan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu'nun Amerika'nın Suriye'ye müdahalesini değerlendiren açıklamasını, önemle değerlendirmemiz gerekiyor... Özellikle bir türlü gerçekleşmeyen "Güvenli Bölge" konusuna değinmesi dikkatlerden kaçmamalı:

Çavuşoğlu konuştu
-"ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesi sadece bir hava üssüne müdahale, eğer devamı gelmezse, yani bu rejimi Suriye'nin başından uzaklaştırmazsak kozmetik bir müdahale olarak kalır. 'Oraya müdahale ettik, durduk' olmaz. En ideali siyasi çözümdür ve bir an önce geçiş hükümetini Suriye'ye getirmemiz lazım."
-"İnşallah Suriye'ye istikrar, barış gelir ve inşallah Suriye'nin yeniden inşasında Türkiye çok önemli rol oynayacaktır. Bu süreçte güvenli bölgelerin oluşması, geliştirilmesi konusunda şu anda tüm dünya ne demek istediğimizi anlamaya başladı."

Rusya da devrede
Bu demeci değerlendirirken şu anda Suriye konusundaki tek aktörün Amerika olmadığını da hatırlamamız gerekiyor.
Putin Rusya'sı bu krizin en aktif tarafı ve Esad'ı işbaşında tutmak Rusya'nın hakim çizgisi. Yani Trump'a kapılıp Suriye'de çok Amerikancı bir tutum, Rusya ile ilişkilerimizi kriz günlerine geri götürebilir.
Kısacası zor günler bir türlü bitmek bilmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA