Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Demokrasimizin kalitesinden sanki biz endişeli değiliz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner'in "Türk demokrasisinin kalitesinden endişeliyiz" şeklindeki açıklamasını okuyunca güldüm.
"Demek bu bilgisizlik ve ilgisizlik yüzünden ABD dünyada hangi soruna el atsa, daha büyük krizlere neden oluyormuş" diye düşündüm.

Daha ne olsun ki?
İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden beri neredeyse ABD'nin bir eyaleti gibiyiz. Subaylar darbe yapınca her şeyden önce NATO'ya bağlı olduklarını açıklıyorlar.
Ekonomi ya da siyaset kilitlenince ABD'ye yerleşmiş uzmanlar bakan olarak atanıp Türkiye'ye geliyorlar.

Sanki biz endişeli değiliz...
Ve sanki biz Türk demokrasisinin kalitesinden endişeli değilmişiz gibi bu Mark Toner, kendince uyarıda bulunuyor.
"Referandum sürecini yakından takip ediyoruz" falan diyor... Dünyanın en iyi üniversitelerinin ve en yaratıcı aydınlarının bulunduğu ABD'de, Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün bir nevi cehaleti gerçekten çok acıdır.

Cahil bir sözcü
Bu kadar yakın müttefikleri olan Türklerin neredeyse 100 yıla yakın süredir demokrasilerinin kalitesini düzeltmek için anayasa reformları yaptığını, sürekli sistem arayışı içinde bulunduğunu bilememesi cehaletten ve umursamazlıktan başka nasıl izah edilebilir? Yarım yüzyılı aşkındır kapısında bekletilmemize rağmen "İlle de AB kriterlerini benimseyeceğiz" diye fasıldan fasıla sürüklenmemizi bu Toner bilmiyor mu acaba?

Biraz gözlerini açsalar
Acaba bunlar Suriye'de ve Irak'ta ABD'nin izlediği yanlış siyasetler yüzünden canlarının derdine düşen milyonlarca insanın Türkiye'ye sığınmasının, Türk demokrasisinin kalitesine ne tür katkılar yaptığını hiç merak etmediler mi? ABD destekli PKK/ PYD oluşumunun Türk demokrasisine bombalı eylemlerle kalite kattığını mı düşünüyorlar?
Ya da Pensilvanya'da konuşlanan FETÖ'cülerin kaliteleri mi bunları etkiliyor?

Trump'ın kalitesi
Pazar günkü referandumdan dilerim "Evet" çıkar ve demokrasimizin kalitesi konusuna biz de yeniden eğiliriz... Hukukun üstün olduğu, çoğulcu ve özgürlükçü demokrasimizi istikrar içinde yeni ufuklara taşırız. Bu arada bu Mark Toner ve benzerleri belki ABD demokrasisinin kalitesine dönerler ve bakarsınız bu kaliteyi Başkan Trump'da bulurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA