Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meğer NATO demokrasiyi savunan bir örgütmüş...

Türkiye'deki referandumun amacını da, sonucunu da beğenmeyen The New York Times'da "NATO ülkeleri, Erdoğan'ın otokratik eğilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her şeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir" şeklinde bir yorum yayınlanmış...

NATO VE DEMOKRASİ...
Bu önemli Amerikan gazetesinin yorumunda şu düşüncelere de yer verilmiş:
"Bu referandum, Erdoğan'ın uzun bir zamandır Türkiye'nin parlamenter sistemini güçlü bir başkanlıkla değiştirme çabasının da başarıya ulaştığı anlamına geliyor. Her ne kadar Türkiye, NATO'nun hayati bir üyesi olsa da demokratik değerler üzerine inşa edilen bu ittifak içerisinde giderek ayrışan bir üyeye dönüşüyor."

GLADYO'NUN İÇTİHADI
NATO'yu demokrasiyi koruyup kollayan bir örgüt olarak görmek galiba yeni bir eğilim. Eğer bu eğilim ağır basarsa, bundan sonra yorumcular mesela "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"nin yerine "Gladyo" örgütünün içtihadından, yani darbelerden, suikastlardan söz edecekler.

SOROS'A GÜVENDİLER
Bu arada hatırlatalım... The New York Times Amerika'da Trump'ın Başkan seçilmesinden de çok mutsuz olmuş ve Trump'ı yerden yere vuran yorumlar yayınlamıştı. Ancak bu gazete Trump'a karşı NATO'yu göreve çağırmamıştı. Gazete NATO desteği yerine Soros'un fonladığı sokak kalabalıklarının Trump'ı devirmelerine bel bağlamıştı.

SİYASİ KÖRLÜKLER
Bu tür zırvaca ve gerçek dışı yorumlara alışkınız. Bu tür yorumları yapanlar Mısır'da Sisi'nin darbesine "Darbe" diyemezler ama Türkiye'de yüzde 85 oranında katılımın olduğu bir referandumu demokrasinin tehdidi olarak görürler. Bizim 15 Temmuz darbe teşebbüsü serüvenimizi, FETÖ'nün devleti ele geçirme girişimlerini, PKK/PYD ortaklığını görmezler...

SIRA CIA'DA MI?
Evet... Sonunda bir Amerikan gazetesinin NATO'yu demokrasi eylemine çağırdığını da gördük. Bakarsınız bundan sonra CIA'yı da evrensel ahlakın ve şeffaflığın kontrolörü olarak çalışması için göreve çağırırlar. Acaba Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli'ye de Türk demokrasisini korumaları için bir görev verilebilir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA