Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Acaba FETÖ ile CIA’nın ilişkisi de gündemde var mı?

Bu yazıyı kaleme aldığım saatte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump henüz görüşmemişlerdi. Bu görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hangi konulara yönlendirileceğini, çeşitli açıklamalardan ve yayınlardan biliyoruz. Yani bu görüşmeden Türkiye'nin neler beklediği biliniyordu.
Bu görüşmeden Başkan Trump'ın yani Amerika'nın neler beklediği ise tam olarak bilinmiyordu. Acaba Trump "YPG'ye silah vereceğiz ama siz endişelenmeyin, sonra geri alacağız" diyerek Türk-Amerikan ittifakının yara almamasına mı uğraşacaktı?

Washington'un gündemi
Şu anda Washington gündemindeki en önemli konu, acaba Erdoğan-Trump görüşmesine de yansıdı mı bilemiyoruz. Bu konu, Trump'ın Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşürken ona devlet sırlarını aktarmasıyla ilgili... ABD'ye giden uçaklardaki dizüstü bilgisayarların yasaklanmasının nedeni, DEAŞ'ın bu bilgisayarlara girip sabotajlar planlaması ihtimaliymiş. Bu da "Gizli" bilgiymiş. Ve yabancılara verilmesi 2009'da Obama'nın imzaladığı bir kararname ile "Sınıflandırılmış" türdeki bilgilerdenmiş.

Gerekçesi insani nedenler
Trump dün bir sosyal medya mesajı ile bu konuda şunları duyurdu:
"Başkan olarak, uçuş güvenliği ve terörizme dair gerçekleri Beyaz Saray'daki açık buluşmada Rusya ile paylaşmak istedim. İnsani nedenler ve Rusya'nın DEAŞ'a, terörizme karşı hava saldırılarını geliştirmesini istiyorum."

Acaba paylaşır mı?
Oysa Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamada Rusya ile gizli bilgilerin paylaşıldığına dair ifadelerin gerçeği yansıtmadığı, küresel sorunların ele alındığı kaydedilmişti. Trump devlet sırlarının insani nedenlerle ve terörizme karşı mücadele gerekçesiyle konuğu olan liderlerle paylaşılabileceğine inandığına göre, acaba CIA ile FETÖ ilişkisini de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatır mı?

FETÖ ve CIA
"- Fetullah Gülen bizim CIA'nın örgütlediği ve kullandığı bir araçtır. Türkiye'de bu ölçüde devlete sızması ve darbe teşebbüsü hesap edilememişti. Bu konuda özür dilerim ama onu iade etmemize CIA izin vermez" der mi? Eğer bu açık yürekliliği gösterebilirse, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "FETÖ sizin olsun, iade falan etmeyin" diye cevap verir mi?
Bakalım böyle durumlar oldu mu Beyaz Saray'daki görüşmede?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA