Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Terörizmi gerçekten Katar mı destekliyormuş?

Başta Suudi Arabistan ve Mısır olmak üzere Körfez ülkelerinin diplomatik ilişkilerini kesmekle kalmayıp her alanda boykot da ettikleri Katar'ı teröristlere destek vermekle suçluyorlar.
Bu iddialarına kanıt olarak da Katar'ın Mısır'da Mursi'yi ve Müslüman Kardeşler'i, Filistin'de ise Hamas'ı desteklemesini gösteriyorlar.

Yalnız değil
Eğer bu iddialara dayalı olarak bir ülkeyle ilişkileri kopartıp, o ülkeyi her alanda boykot etmek uluslararası ilişkilerde geçerli olsaydı başta Türkiye olmak üzere kim bilir kaç ülke hedefe alınırdı. Önemli olan şu ki, ne Müslüman Kardeşler ne de Hamas birer terörist örgüt... Bu nedenle Katar yalnız değil. Son olarak Fas da, Katar'a yardım ve destek konvoylarını dün yola çıkardı.

Ya Suudiler?
Ancak gerçekten terörist örgütleri destekleyip onları paraya ve silaha boğan ülkeler var.
Örneğin 2001'in Eylülünde ABD'de İkiz Kuleler'i de vuran saldırıdaki hava korsanlarının 19'u Suudi vatandaşlarıydı. Ayrıca Suudi Arabistan'ın Taliban'a verdiği destek de hâlâ tartışılmakta değil mi? Geçen yıl çıkartılan bir yasa ile 2001 saldırısından zarar gören Amerikalılara Suudi Arabistan'a dava açma hakkı tanınmamış mıydı?

Umurunda değil ki
Ne var ki bütün bunlar Trump'ın umurunda değil. Suudi Arabistan ABD'den 110 milyar dolarlık silah aldığına ve ABD'ye 200 milyar dolarlık yatırım yapacağına göre, gerisi sadece teferruat. Bakarsınız ABD'ye sadece Vahabi olan Müslümanların girebileceğine ilişkin bir başkanlık kararı da yayınlar.

Ya ABD'nin durumu?
Bu arada ABD'nin PKK'nın uzantısı PYD'yi silahlandırması da, terörizme açık bir destek olduğuna göre, acaba ABD de Katar gibi boykot edilebilir mi? Veya Türkiye'ye açık bir terör tehdidi oluşturan FETÖ'nün ABD'de üslenmesi, ne şekilde değerlendirilebilir? Ayrıca başta Almanya olmak üzere belirli AB üyelerinin PKK'lılara ve 15 Temmuz darbecilerine kucak açmaları da onların teröre destek verdiğini kanıtlamaz mı?
Kısacası, uluslararası hukuk da örümcek ağı gibidir. Büyük sinekler ağı delip geçerler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA