Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meğer Türkiye de Kuzey Kore’ye çok kızıyormuş

Kuzey Kore'yi kınamayan bir biz kalmıştık... Haberi görmüşsünüzdür. Dün Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınamışız... Dışişleri Bakanlığı'nın bu konudaki açıklaması şöyle: "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 28 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımını kınıyoruz. Bir ay içerisinde ikinci defa balistik füze denemesi gerçekleştiren KDHC, BM Güvenlik Konseyi kararlarını açıkça ihlal etmeyi ve uluslararası yükümlülüklerini gözardı etmeyi sürdürmektedir.

Güvenlik Konseyi kararları
- Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya ve bölgede daha fazla tırmanma yaşanmasına neden olabilecek her türlü davranıştan uzak durmaya çağırıyoruz."

Kim uyar ki?
Bu açıklamadaki "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya" davet etmemizi okurken, bu Güvenlik Konseyi kararlarına kimlerin uyduklarını ve kimlerin uymadıklarını hiç düşündünüz mü? Örneğin İsrail'in işgal ettiği topraklara ilişkin olarak bu ülkeyi hizaya gelmeye davet eden Güvenlik Konseyi'nin kaç tane kararı ve bu konuda Amerika'nın kaç tane vetosu vardır?

Karar mı vardı?
Ya da Amerika Birleşik Devletleri, önce Afganistan'a sonra da Irak'a askeri müdahalede bulunurken, Güvenlik Konseyi kararları ile mi yola çıkmıştı? Bildiğimiz kadarı ile Güvenlik Konseyi Kaddafi sonrası Libya'da uçuşa yasak bölgeleri karara bağlamıştı. Ama daha sonra başta Fransa olmak üzere bir takım ülkeler Libya'yı havadan bombalamadılar mı? Veya Rusya Kırım'ı Ukrayna'dan kopartıp ilhak ederken Güvenlik Konseyi'nden karar mı çıkardı?

Hepsi aynı
Yani biz Türkiye olarak Kuzey Kore'yi kınamak yerine, sahnelenen komediyi uzaktan izlesek daha doğru olmaz mıydı? Bu komedinin aktörleri başta Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, Güney Kore ve Japonya'dır.
Bütün dünyanın gülerek izlediği Kuzey Kore dikatörü Kim İl Jung kadar ABD Başkanı Trump da gülünç değil midir? Kim "Nasıl önce Kuzey Kore" diyerek silahları üretiyorsa, Trump da "Önce Amerika" diyerek kendisinden silah alanlara kucak açmıyor mu?

Hani özgürlüktü?
Kore yarımadasındaki gerginliğe Birleşmiş Milletler kararı ile 1950'de bir tugay göndererek biz de karıştık... Kore'de 450 şehit verdik. "Hür dünya"nın Amerika önderliğindeki Kore savaşı sonunda, Güney Kore yıllarca diktatörler tarafından yönetildi. Kimse de "Hani özgürlük için savaşmıştık" demedi. Yani bugün de Trump'ın Amerika'sının beyninde neler döndüğünü bilmeden, Kuzey Kore'ye laf yetiştirmesek daha doğru olmaz mıydı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA